The Man in the Iron Mask - Demir Maskeli Adam [1998]


"Birimiz Hepimiz, Hepimiz Birimiz İçin"


Alexandre Dumas tarafından kaleme alınmış olan Üç Silahşörler, ilk kez 1844 yılında yayınlanmıştır. XIII. Louis döneminde geçen hikayede Athos, Porthos ve Aramis isimli üç silahşöre d'Artagnan'ın eklenmesi ile birlikte başlarında geçen olaylar anlatılmaktadır.

İşte 1998 yılında vizyona giren "The Man in the Iron Mask - Demir Maskeli Adam" filminde de üç silahşörlerin hikayesine şahitlik edeceğiz.

XIII. Louis'in ölümü üzerine XIV. Louis ( Leonardo DiCaprio ) tahta çıkmıştır. Bu arada silahşörler Athos ( John Malkovich ), Porthos ( Gérard Depardieu ) ve Aramis ( Jeremy Irons ) emekliye ayrılmışlardır. Sadece d'Artagnan ( Gabriel Byrne ) görevinin başında kalmıştır. d'Artagnan kralın en yakın koruması ve genç silahşörlerin başı olarak krala hizmetine devam etmektedir. Ancak XIV. Louis, acımasızlığı ve küstahlığı sayesinde Fransa'yı yıkımın eşiğine getirmek üzeredir. Giriştiği savaşlar nedeniyle halkı açlıktan ölmekteyken kendisi lüks içinde yaşamaya devam etmektedir. Bu gidişata dur demek için bir araya gelen Athos, Porthos ve Aramis, kansız bir şekilde XIV. Louis'i tahtan indirmek için gizli bir planı devreye sokarlar. Ancak krala hizmet etmeye ant içmiş olan d'Artagnan, eski arkadaşlarına sırt çevirmek zorunda kalır. Sürprizbozan vermemek için daha fazla anlatmıyorum. Gerisini izlemeniz gerekecek.

Yarı gerçek yarı efsanevi hikayesi ile izleyiciyi etkilemeyi başaran film, iyi olay örgüsü ile sağlam temeller üzerine oturmaktadır. Başlarda biraz ağır ilerlese de olayların gelişmesi ile birlikte heyecan da giderek artmaktadır. İyi düşünülmüş finali ise böyle bir filme yakışır şekildedir.

İyi hikayesine rağmen filmin başarısının sırrı hiç şüphesiz oyuncu kadrosunda yatmaktadır. John Malkovich, Gérard Depardieu, Jeremy Irons, Gabriel Byrne ve Leonardo DiCaprio gibi önemli isimlerden oluşan oyuncu kadrosunun, sağlam performansları ile filmi, benzerlerinden bir kaç ileriye taşımış oldukları aşikardır. Ancak burada aslan payını Leonardo DiCaprio'ya vermek gerekir düşüncesindeyim. DiCaprio'nun birbirine zıt iki karakter olan Louis ve Philippe karakterlerine muhteşem şekilde hayat verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. 

Sonuç olarak izlenmesi gereken filmlerden biridir. Bu zamana kadar izlemediyseniz ilk fırsatta izlemelisiniz. 




The Man in the Iron Mask (1998) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder