The Pretty One - İkiz Hayat [2014]


Yönetmen Jenée LaMarque'nin ilk uzun metraj denemesi olan "The Pretty One - İkiz Hayat" filminde ölen ikiz kardeşinin yerine geçen Laurel'in yeni hayatına tanıklık ediyoruz.

Annelerinin ölümü üzerine Laurel ( Zoe Kazan ) babası ile yaşamaya devam ederken ikizi Audrey ( Zoe Kazan ) ise büyük şehre taşınıp kendi ayakları üzerinde durmaya çalışmaktadır. Doğum günlerinde bir araya gelen Laurel ve Audrey, bir kaç günü babaları ile geçirdikten sonra beraber büyük şehirde yaşamaya karar verirler. Fakat yaşanılan bir trafik kazası sonrasında maalesef ikizlerden biri vefat eder. Herkes Laurel'in öldüğünü Audrey'in hayatta kaldığını zannetmektedir. Ancak durum tam tersidir. Başlarda kafası karışık olan Laurel, durumu kimseye söyleyemez ve kardeşi Audrey'in hayatını yaşamaya başlar. Şehre Audrey olarak Laurel, kısa zamanda Audrey'in çevresi ile tanışır. Günler ilerledikçe ve komşusu Basel ( Jake Johnson ) ile olan ilişkisi geliştikçe işler içinden çıkılmaz bir hal alacaktır.

Dramatik bir hikaye üzerine inşa edilmiş olan film, ikiz de olsalar her bir insanın kendi özellikleri olduğu ve kendi gibi davranması gerektiği derslerini bizlere vermeye çalışmaktadır. Konu olarak güzel bir hikaye içeriyor olsa da bu hikayenin maalesef sıkıcı işlenmesi sebebiyle film, izleyici ile sıkı bir bağ kuramıyor düşüncesindeyim. Ayrıca ikiz kardeşi ölen veya karısı öldükten sonra kendisine bakan kızı ölen babanın duygularının da iyi işlenemediği düşüncesindeyim. Kısacası iyi hikaye yanlış tercihler sonucunda heba edilmiştir.

Oyunculuk olarak göze batan bir performans ortaya çıkmasa da yine de Zoe Kazan'ın farklı karakterdeki iki kardeşi iyi oynadığını belirtmek isterim.

Sonuç olarak tarzı sevenlerin hoşuna gidebilecek bir film. İzleyip izlememek size kalmıştır. 





The Pretty One (2013) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder