The Smurfs 2 - Şirinler 2


1980'li yılların en çok sevilen çizgi filmlerinden biri de hiç şüphesiz Belçikalı çizer Peyo'nun 1958 yılında yaratmış olduğu "The Smurfs / Şirinler" çizgi filmidir. İlk kez 2011 yılında vizyona giren filmle beyazperdede izleme şansını yakaladığımız Şirinler'in bu ikinci macerasında hikaye New York'tan Paris'e taşınıyor.

Gelelim filmin konusuna. Çizgi filmleri izlediyseniz Şirine'nin, kötü büyücü Gargamel tarafından, Şirinleri kandırması için yaratılmış olduğunu bileceksiniz. İşte ikinci filmin ana hikayesi de bu olaya dayanmaktadır. Şirin Baba yüzünden başarısızlıkla sonuçlanan Şirine planından sonra Gargamel, her zaman ki gibi kötülüklerinden vazgeçmemiştir. Artık gerçek dünyada son derece ünlü olan bir illüzyoniste dönüşen Gargamel'in eskisinden çok daha fazla şirinözüne ihtiyacı vardır. Şirinözünü elde etmek için Şirine benzeri iki Şirin ( Vexy ve Hackus ) daha yaratan Gargamel, şirinözünün sadece gerçek Şirinlerden hasat edilebileceğini öğrenmiştir. Yarattığı Şirinleri gerçek Şirinlere çevirmek için Şirine'ye ihtiyaç duyan Gargamel, Vexy aracılığıyla Şirine'yi kaçırmayı başarır. Gargamel'in amacı, Şirine'yi gerçek Şirine çeviren Şirin Baba'nın formülünü Şirine'den öğrenmektir. Diğer taraftan Şirine'nin doğum günü hazırlıklarını yaparken Şirine'nin kaçırıldığını öğrenen Şirinler, Süslü, Sakar, Huysuz ve Şirin Baba'dan ( yanlışlıkla ) oluşan bir ekiple Gargamel'in peşine düşerler. Kendilerine yine ilk filmde olduğu gibi Winslow ailesi yardımcı olacaktır.  
Devam filmi olarak ilk filmin başarısını ileriye taşımayı başaran Şirinler 2' nin çok daha eğlenceli ve bir o kadar da duygusal olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle aile olmanın önemi, karşılıksız ve koşulsuz sevginin gücü, nereden geldiğimizin değil kim olmayı seçtiğimizin önemli olduğu gibi dersleri bünyesinde barındıran film, bu dersleri son derece samimi bir şekilde izleyiciye aktarmayı başarmaktadır. Tüm bu duygusal yönlerine ilaveten ikinci filmin ilk filmden çok daha komik ve eğlenceli olduğunu da söylemek isterim. Özellikle Süslü ve Huysuz Şirin ile Hackus'un bu durumda baş rolü oynadığını, filmin eğlence kaynağı olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Huysuz'un gelişen hikaye ile birlikte Pozitif Şirin'e dönüşmesi eğlence düzeyini bir kaç adım ileriye taşımıştır düşüncesindeyim.

Hank Azaria, Neil Patrick Harris, Jayma Mays'ten oluşan oyuncu kadrosunun korunması ve büyükbaba rolünde Brendan Gleeson'ın kadroya eklenmesi de güzel bir tercih olmuştur.  

Sonuç olarak ailecek güzel vakit geçirmek istiyorsanız "The Smurfs 2 - Şirinler 2" sizler için doğru bir tercih olacaktır. İlk filmi beğendiyseniz bunu da mutlaka beğeneceksiniz. İzleyin pişman olmazsınız. 










The Smurfs 2 (2013) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder