Van Helsing [2004]


Vampir, Kurtadam, Frankestein ve Dracula derken ortalık karışır...
                                                                                                                            
Canavar avcısı Gabriel Van Helsing ( Hugh Jackman ) hikayesinin anlatıldığı ve pek çek korku romanında rastlamış olduğumuz kurtadam, vampir, Frankestein'ın canavarı ve Kont Dracula gibi fantastik karakterlerin topluca yer aldığı son derece hareketli bir film.

Ayrıca Logan/Wolverine karakteri ile özdeşleşmiş olan Hugh Jackman benzer bir karakterle ancak pençeleri olmadan izlemek de ayrı bir zevk.

Filmin hikayesinden bahsetmek gerekirse: Pek çok kişiye göre sadece bir katil olan Van Helsing, hayatını insanları korumaya ve canavar avlamaya adamıştır. Bir gün Vatikan tarafından verilen bir görevle Transilvania'ya gitmek zorunda kalır. Burada amaç vampir faaliyetlerini araştırmak ve bu faaliyetlerin arkasındaki gücü bulup yok etmektir.  Transilvania'da Anna Valerious ( Kate Beckinsale ) adlı Çingene Prenses ile yolları kesişen Van Helsing, vampir faaliyetlerinin arkasında Kont Dracula'nın ( Richard Roxburgh ) olduğunu öğrenir. Bu arada Anna'nın da başı eski bir lanet ile derttedir. Kısaca Van Helsing, kendisini vampirlerle, kurtadamlarla, Kont Dracula ile ve Dracula'nın farklı planları ile çevrelenmiş bir halde bulur. van Helsing ise çaresiz görünmektedir zira Kont Dracula'yı nasıl öldürebileceğini bilmemektedir. Ortada bir efsane ve lanet mevcutken işler iyice sarpasaracaktır. Bu arada bir de Frankenstein'ın yaratığı da olaylara dahil olmuştur.
Film, konusu itibariyle son derece heyecanlı bir yapıya sahiptir. Baştan sonra aksiyon ve heyecan seviyesinin düşmemesi sayesinde akıcı hikayesi, pek çok fantastik korku romanından bildiğimiz karakterlerin aynı film çatısı altında toplanması filmin en önemli artılarındandır. Diğer yandan Van Helsing'in canavar avlamada kullandığı farklı silahların tasarımları, çekim yılına göre başarılı sayılan görsel efektleri ve özellikle çok daha başarılı film müzikleri ile türünün önde gelen filmlerindendir. Başrollerde Hugh Jackman ve Kate Beckinsale gibi iki izlenmeye değer oyuncunun bulunması da filmi benzerlerinden bir adım öne çıkarmaktadır.

Kısacası bu zamana kadar bu filmi hala izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz. Tavsiye ederim.

Van Helsing (2004) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder