Bridget Jones's Diary - Bridget Jones'un Günlüğü [2001]


Bridet Jones'un Günlüğü filmi Helen Fielding'in aynı adlı romanından uyarlanmış bir film olup kesinlikle romanı aratmamış, utandırmamış, iyi ki çekilmiş ve iyi ki bu oyuncular oynamış dedirtmiş bir filmdir. Ki her roman uyarlaması iyi bir senaryo oluşturacak diye bir kaide yok. 

Bridget (Renee Zellweger) her zaman kilo problemi yaşamış, hayatı diyet ve sigarayı bırakma sözleri ile geçmiş bir kadındır. Artık 30'lu yaşlarına gelmiştir ve hala hayatının erkeğini bulamamıştır. Bir günlük tutmaya başlar ve bu günlük sayesinde hayatının kontrolünü sağlamaya çalışır. Bu kontrol içinde sigara bırakma çabaları, hatalarından kurtulma gayreti, istediği kiloya ulaşma gayreti, vb tüm düşünceleri yer almaktadır. Tam bu sırada Bridget hayatının belki de en büyük ikilemi ile karşı karşıya kalacaktır. Yakışıklı, tatlı dilli ve fakat güvenilmez patronu Daniel Cleaver (Hugh Grant) ile yakışıklı, dürüst, işinin ehli bir avukat olan Mark Darcy (Colin Firth) arasında kalır. İkisini de beğenmekte, ancak hangisinin hayatının erkeği olması gerektiğine karar verememektedir. Film Bridget'ın bu seçimi üzerine kurgulanmıştır. 

Konusu zaten son derece başarılı ve eğlenceli anlatımı da izleyiciyi sıkmıyor. Zaten kitabı da aynı başarıya sahip olduğu için iyi bir ekiple güzel bir çalışma olmuş diyebilirim. Yazar Helen Fielding kitabın film haklarını satarken sadece Mark Darcy karakterini Colin Firth'ün oynamasını şart koşmuş. Zira kitabı yazarken, Aşk ve Gurur'daki Mr Darcy (1995 yılında bu karakteri Colin Firth oynamış ve dünya üzerindeki kadınların % 80'nini kendine aşık etmiştir) karakterinden etkilendiğini, hatta karakterin ismini bu nedenle Darcy olarak belirlediğini belirtmiş. Bence son derece de doğru bir karar olmuş. Genel olarak tüm oyuncuların kitaba ve karakterlere uygun olduğunu söyleyebilirim. 

Romantik - Komedi türünden hoşlanıyorsanız, mutlaka arşivinizde bulunması gereken muhteşem bir film. Tavsiye ederim.

Ebru KARACA NAR...

Bridget Jones's Diary (2001) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder