Hellboy [2019]


Cehennemin taş kollu kırmızı oğlunun beyaz perdedeki üçüncü macerasında hikaye İngiltere topraklarına taşınıyor. Kral Arthur zamanından günümüze uzanan bir macera bizleri bekliyor. 

Kral Arthur ve Büyücü Merlin zamanında dünya büyük bir kötülükten kurtarılır. Ancak kötülük yok edilememiştir. Günümüzde aynı kötülük yeniden gün yüzüne çıkar. İngilizler bu kötülük ile savaşabilmek için Hellboy ve arkadaşlarından yardım ister. Hellboy'a İngiltere yolları görünür. Olaylar ilerledikçe ve hikaye derinleştikçe Hellboy geçmişi ve kaderi ile yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Guillermo del Toro ve Ron Perlman'ı bir araya getiren ilk iki Hellboy filmi, farklı dünyası, sağlam aksiyonu ve eğlenceli yapısı ile beklentileri tam olarak karşılayamamış olsa da izleyicilerine eğlenceli zamanlar geçirmeyi başarmıştı. İkinci Hellboy filminin üzerinden on bir yol sonra vizyona giren yeni Hellboy için aynı şeyleri söylemek maalesef zor. Filmin başındaki devlerle dövüş sahnesini ve Baba Yaga ile olan sahneyi saymazsak filmin genel olarak özensizce çekildiğini belirtmek isterim. Aksiyon sahnelerinin bol şiddet ve vahşet içermesi de filmi kurtarmaya yetmemiştir. 

Kısacası zorlama hikayesi, göz tırmalayan görsel efektleri, kötü kurgulanmış baş kötü karakteri ve daha da kötü yan karakterleri ile filmin sınıfta kaldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Boş vaktiniz çoksa ve izleyecek bir şeyleriniz de kalmamış ise filmi izleyebilirsiniz. Diğer türlü uzak durulması gereken bir film olduğunu düşünüyorum.


Hellboy (2019) on IMDb

 Senaryo : 5.0
 Oyunculuk : 5.0
 Akıcılık : 5.0
 Görsel Kalite : 5.0
 Müzik : 5.0
  MAZLUM PUANI : 5.0

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder