Safety Not Guaranteed - Zaman Yolcuları [2013]


Pek çok insanın geçmişinde geriye dönüp düzeltmek istediği hataları, kaçırdığı fırsatları veya değerini bilemediği anları mevcuttur. İşte bu gibi ihtiyaçlardan hareketle zamanda yolculuk yapma fikri, bu zamana kadar pek çok filme ilham kaynağı olmuştur. Zamanda yolculuk fikrinden hareketle çekilen filmlerden biri de "Safety Not Guaranteed - Zaman Yolcuları" filmidir.

Neyse lafı fazla uzatmadan gelelim filmin konusuna. Seattle'da bir magazin dergisinde yazarlık yapmakta olan Jeff ( Jake Johnson ), gazetede rastladığı ilginç bir ilanın peşine düşmeye karar verir. Zira bu ilanda, gizemli bir kişi, zamanda yolculuk yapmak için kendisine partner aradığını bildirmektedir. Jeff, bu ilandan iyi bir haber çıkar düşüncesiyle, ilan sahibinin peşine düşer. Yanına derginin iki genç çalışanı Darius ( Aubrey Plaza ) ve Arnau'yu ( Karan Soni ) da alan Jeff yola koyulur. Yaptıkları araştırmalar sonucunda ilanı vermiş olan Kenneth'i ( Mark Duplass ) bulurlar. Sonrasında plan yapan üç kafadar, bu plan doğrultusunda Darius'un Kenneth ile tanışmasına karar verirler. Darius, ilan için Kenneth ile buluşur. Kenneth, topluma uyum sağlayamamış, aşırı paranoyak ve problemli bir süpermarket çalışanıdır. Ayrıca kendisi zaman makinesini icat ettiğini iddia etmektedir. Buluşma iyi gider ve Kenneth, Darius'un başvurusunu kabul eder. Zaman geçtikçe Darius'a güvenen Kenneth, zaman yolculuğu hazırlıklarını hızlandırır. Olaylar da bu durum üzerine gelişir.

Film, her ne kadar zamanda yolculuk fikri üzerine inşa edilmiş olsa da bilim-kurgusal meselelerle çok fazla uğraşmamaktadır. Daha ziyade gördüğümüz karakterlerin neden geçmişe dönmek istediği ve onları bu yolculuğa iten geçmişte yaşadıkları olaylar ile ilgilenmektedir. Ki her bir karakterin de geçmişte düzeltmek istediği hataları, kaçırdığı için pişman olduğu fırsatları veya değerini bilmediği anları mevcuttur. Bu sebeple filmin güzel ve duygusal bir hikayesinin olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Aksiyon ve bilim-kurgudan ziyade insani duyguları odak noktası alan film, hikaye olarak iyi bir iş çıkarsa da aynı başarıyı hikaye anlatımında gösterememektedir. Zira filmin son derece sıkıcı bir hikaye anlatımı vardır. 86 dakika gibi kısa sayılabilecek bir seyir süresine sahip olsa da filmin sonunu zor getirdiğimi de itiraf etmeliyim. 

Sonuç olarak ilginç hikayesi ile izlenebilir. Ancak çok beğenmediğimi belirtmek isterim. İzleyip izlememek tamamen size kalmıştır.


Safety Not Guaranteed (2012) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder