Spider-Man: Far from Home - Örümcek Adam: Evden Uzakta [2019]


Örümcek adam hikayesi bildiğiniz üzere beyaz perdeye bir kaç kez sil baştan taşındı. Son olarak Tom Holland tarafından canlandırılan Örümcek Adam hikayesi Marvel sinematik evrenine de dahil oldu. İşte Tom Holland tarafından canlandırılan Örüncek Adam’ın ikinci macerasında hikaye bu sefer New York’tan Avrupa’ya taşınıyor.

Gelelim filmimizin hikayesine. Thanos tehlikesinin bertaraf edilmesi ve Tony Stark’ın ölümü sonrasında hayatına devam eden Peter bir taraftan eğitim hayatını sürdürürken bir taraftan da MJ’e hislerini ilan etmeye çalışmaktadır. Neyse ki Peter’ın önüne büyük bir fırsat çıkmıştır. Zira sınıfı ile birlikte Avrupa’ya bir bilim gezisine çıkan Peter bu gezide MJ’e hislerini açıklamaya karar verir. Ancak işler Peter’ın planladığı gibi gitmeyecektir. Çünkü başka boyutlardan gelen yaratıklar dünyanın çeşitli şehirlerine saldırmaktadır. Nick Fury’nin ısrarları ile yeniden kahramanlığa bürünmek zorunda olan Peter yaratıkların geldiği boyuttan gelen Quentine Beck ile birlikte yaratıkları durdurmak için savaşmaya başlar. Yaratıklar durdurulur ancak Quentine Beck nam-ı diğer Mysterio’nun başka planlarının olduğu yakın zamanda ortaya çıkacaktır. 

Avengers Endgame sonrasında geçen filmin hikayesini ikiye ayırıp değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Zira filmin giriş bölümünün son derece çocuksu olduğunu ve bu hali ile filmin yaşı daha küçük bir kesime hitap ettiğini söyleyebilirim. Ancak hikayenin ilerlemesi ile birlikte işlerin daha ciddiye bindiğini ve filmin de ilerledikçe kendisini toparladığını belirtmek isterim. Mysterio’nun gerçek niyetinin ortaya çıkması ile adeta film toparlanmaktadır. 

Özel güçleri olmamasına rağmen sahip olduğu zeka ve imkanlar sayesinde Örümcek Adam’ın en azılı düşmanlarından biri olan Mysterio’nun filme ayrı bir hava kattığını rahatlıkla söyleyebilirim. Süper kahraman filmlerinin olmazsa olmazı olan kötü kahramana Jake Gyllenhaal’un son derece başarılı bir şekilde hayat verdiğini ve filme Mysterio’nun ayrı bir hava kattığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Filmin bir diğer can alıcı noktası da günümüz teknolojisinin sınırlarını zorlayan görsel efektleri olduğunu belirtmek isterim. Mysterio’nun kafa karıştırıcı görsel şovları son derece başarılı bir şekilde beyaz perdeye aktarılmıştır.

Sonuç olarak izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. Ailecek izlenebilecek bir film arıyorsanız bu filmi izleyebilirsiniz.


Örümcek-Adam: Evden Uzakta (2019) on IMDb
 Senaryo : 7.0
 Oyunculuk : 7.0
 Akıcılık : 7.0
 Görsel Kalite : 8.5
 Müzik : 7.0
  MAZLUM PUANI : 7.5

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder