Savitar Kimdir ?



Savitar, 1995 yılının aralık ayında Mark Waid and Oscar Jimenez tarafından yaratılmış olan bir DC Comics süper kötüsüdür ( villain ). İlk kez Flash çizgi romanının ikinci serisinin 108.sayında görülmüştür.

Hikayesi kısaca şu şekilde. Gerçek adı bilinmeyen Savitar, aslında soğuk savaş döneminde görev yapan sıradan bir test pilotudur. Bir gün eşi benzeri olmayan, süpersonik bir savaş uçağını test ederken, ulaşabildiği maksimum hız esnasında uçağına yıldırım düşmesi sonucunda süper güçlere kavuşmuştur. Yıldırım çarpması sonrasında düşman topraklarına inmek zorunda kalan pilotumuz, zamanla güçlerini keşfederek düşmanlarını alt etmiştir. Sonrasında kendisine Hindu efsanelerinde bahsedilen hareket tanrısı Savitar ismini veren pilotumuz "Hızın Tanrısı" lakabıyla bir akımın lideri oldu. Zamanla hiç bir hızcının ( speedster ) sahip olmadığı yetenekler edinen Savitar, hız ile ilgili daha çok bilgi arayışı için diğer hızcıların peşine düşmüştür. Diğer hızcıların hızlarını emebilmesi, durağan haldeyken bile kinetik enerji üretebilmesi ve kendi kinetik enerjisini başka insanlara aktararak onları da hızcıya dönüştürebilmesi ( ki müritlerini böyle hızlandırmaktadır ) Savitar'ı diğer hızcılardan ayıran başlıca özelliklerdir. 

Savitar'ın ilk karşılaştığı hızcı Johnny Quick'tir. Johnny Quick ve diğer bir hızcı Max Mercury nam-ı diğer Quicksilver birlikte Savitar'ı alt etmeyi başarmışlardır. Hatta Max Mercury, Savitar'ın Speed Force'dan sıçramasına yol açmıştır. Sonrasında bir şekilde geri dönmeyi başarmış olan Savitar, müritleri Thunderbolt Agents - Yıldırım Ajanları yardımıyla yeniden diğer hızcıların peşine düşmüştür. Çırağı Lady Flash'ı (Ivana Christina Borodin) kullanarak diğer hızcıların hızını çalarak müritlerine aktarmayı başarmıştır. 

En büyük düşmanı Wally West diyebiliriz. Zira Wally West hız gücü doğrudan Speed Force ile bağlantılıdır ve bu sebeple Savitar, Wally West'in hızını çalamamaktadır.

Gelecekte kurulmuş olan Flash müzesinde de bir heykeli bulunan Savitar, en çok istediği şeye yani Speed Force ile birleşmeye Barry Allen yani Flash sayesinde ulaşmıştır. Ancak en çok istediği şeye ulaştıran Barry Allen tarafından öldürülmüş olması da ilginçtir.
Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder