The First Purge - İlk Arınma Gecesi [2018]


2013 yılında vizyona giren ilk Arınma Gecesi filmi, orijinal hikayesi ve gişede elde ettiği büyük başarı ile devam filmlerinin de önünü açmış oldu. Beş yıla tam dört adet film sığdıran serinin şimdilik dördüncü ve son filminde hikaye her şeyin başladığı zamana dönüş yapıyor. 

Gelelim filmimizin hikayesine. Ekonomik kriz ve bu krizin getirdiği suçla mücadele edemez duruma gelen Amerika'da yeni bir parti ortaya çıkmıştır. Kendilerine Amerika'nın Yeni Kurucu Babaları adını veren bu parti, suçla mücadeleye farklı bir çözüm yolu getirmeye çalışmaktadır. Yeni Kurucu Babalar'a göre ekonomik krizi yenmenin ve suçu azaltmanın yöntemi basittir. On iki saat boyunca cinayet dahil tüm suçlar yasal hale gelecek ve insanlar bu on iki saat boyunca istedikleri suçları işleyerek içlerindeki öfkeden kurtulacaklardır. Bu fikrin, tüm ülkeden uygulanmasından önce gerçek hayatta test edilmesi gerekmektedir. Bu test için New York'un Staten Island bölgesi seçilir. Yeni Kurucu Babalar, deneye katılacak herkese 5000 dolar para teklif eder. Dahası deneyde daha aktif rol alacaklara daha yüksek paralar teklif edilir. Deney günü gelip çatar. Staten Island isole hale getirilir ve test başlar. Ancak Kurucu Babalar'ın deneyi riske atmaya hiç niyetleri yoktur. Kısa sürede bölge hareketlenmeye başlar. 

Serinin üçüncü filmi ile niyetini açıkça gösteren Arınma Gecesi hikayesi bu film ile aslında kaldığı yerden devam ediyor. Her ne kadar hikayenin başını anlatıyor olsa da hikaye örgüsü olarak aslında serinin üçüncü filminin devamı niteliğinde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Fakir nüfusu azaltmak ve bunu da halkın kendisine yaptırmak isteyen kapitalist rejime getirilen eleştiri bu film ile tüm hızıyla devam ediyor. Bunun dışında kendisinden önce vizyona girmiş olan Arınma Gecesi hikayelerine herhangi bir yenilik getirememesi, sürekli olarak aynı şeyleri izliyor olmamız, sürprizsiz ve tek bir çizgide ilerleyen hikayesi gibi pek çok olumsuzlukları bünyesinde barındıran film, belki de serinin en kötüsü diyebilirim. 

Sonuç olarak önceki filmlerin hatırına izlenebilir. Ancak fazla bir beklentiye girmeyin derim. 


Ilk Arinma Gecesi (2018) on IMDb

 Senaryo : 5.0
 Oyunculuk : 5.0
 Akıcılık : 5.5
 Görsel Kalite : 6.0
 Müzik : 6.0
  MAZLUM PUANI : 5.0

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder