Altered Carbon Dizi İnceleme

Ölümsüz olmak ve sonsuza kadar yaşamak, belki de pek çok insanın hayalidir. Peki sizin önünüzde böyle bir şans olsa siz de ölümsüz olmayı tercih eder miydiniz ? Bana soracak olursanız bu fikir hiç de güzel bir fikir değil derim. Zira hayatta pek çok şeyi anlamlı kılan hatta yaşamayı anlamlı kılan yegane unsur, yaşamın sınırlı olmasıdır. 

İşte Netflix'in Altered Carbon dizisi, insanların bir şekilde ölümsüz olmayı başardığı geleceğin dünyasında geçiyor. Dizinin konusu kısaca şu şekilde. İnsanoğlu, bilincini dijital hale getirmeyi ve bilinci depolayarak başka bedenlere aktarabilmeyi başararak ölümsüzlüğe ulaşmıştır. İnsanlar artık sadece bilinçlerinin depolandığı cihazların yok edilmesi ile sonsuz ölümü yaşamaktadır. İşte böyle bir dünyada son derece zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Laurens Bancroft öldürülür. Ancak Laurens Bancroft, bilincini sadece vücuduna takılı cihaza değil aynı zamanda uzayda sahip olduğu bir uyduya da 48 saatte bir depolamaktadır. Uydu depolaması sayesinde sonsuz ölümden kurtulmuş olan Laurens Bancroft, kendi cinayetini araştırması için son 250 yıldır uyutulmakta olan eski asker Takeshi Kovacs'ı yeniden hayata döndürür. Macera da bunun üzerine gelişir.

Blade Runner filmi tarzında bir dünyada geçen dizi enteresan kurgusu, iyi düşünülmüş replikleri ve sağlam görsel efektleri ile izleyicilerinin bir hayli ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Yaşam, din, felsefe, siyaset gibi konulara yapılmış olan ince göndermeler ise bence dizinin en ilgi çekici yanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Dizinin, üzerinde düşünülecek pek çok sağlam repliği bünyesinde barındırdığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak hikayesinin son derece ağır ilerlediğini, ağır ilerleme yüzünden zaman zaman sıkıcılığın tavan yaptığını da belirtmeden geçemeyeceğim. 

Takeshi Kovacs rolünde Joel Kinnaman'ın ve Laurens Bancroft rolündeki James Purefoy'un sağlam performansları diziye bir hayli puan kazandırmaktadır. İkili gerçekten sağlam iş çıkarmıştır diyebilirim.

Dizinin ilk sezonu 10 bölümden oluşmakta ve her bir bölüm yaklaşık bir saat sürmektedir. Dizi, ikinci sezon onayını da almıştır. Ancak ikinci sezonun henüz ne zaman yayınlanacağı açıklanmamıştır. İkinci sezonda ise Takeshi Kovacs rolünde Anthony Mackie'nin yer alacağı duyurulmuştur.

Sonuç olarak Blade Runner tarzı bilim-kurgudan hoşlanıyorsanız bu diziyi de seveceğinizi kesinlikle söyleyebilirim. Ancak pek çokları için dizi bir hayli sıkıcı da gelebilir. İzleyin bakalım; siz ne düşüneceksiniz. 

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder