Spectral [2016]

Bilim-kurgu, savaş, gizem türlerini doğaüstü güçler ile harmanlayan Spectral filminde hikayemiz bizleri Moldova'ya götürüyor. 

İç savaşla mücadele etmekte olan Moldova'ya askeri yardımda bulunmak için giden Amerikan özel kuvvetleri kendilerini bir anda beklemedikleri bir savaşın içinde bulurlar. Özel kuvvet mensubu bir grup asker esrarengiz bir biçimde ölü bulunmuştur. Dahası özel kask kameralarına çok daha ilginç görüntüler yakalanmıştır. Anlam verilemeyen bu ölümleri araştırması için Amerikan silahlı kuvvetlerine özel silah ve teknoloji sağlamakla görevli DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) şirketinden mühendisi Dr. Mark Clyne Moldova'ya apar topar gönderilir. Dr. Mark Clyne'ın ekibe katılması ile araştırmalar derinleşecektir. Yerel halkın söylentilerine göre doğaüstü güçler devrededir ve özel kuvvetler kendilerini bir anda bu zamana kadar karşı karşıya kalmadıkları bir düşman ile yüzleşirken bulacaktır.

Bilim-kurgu, aksiyon ve gizem öğeleri başarılı şekilde bir araya getirmeyi başarmış olan film, izleyicisini sıkmadan kendisini izlettirmeyi başarmaktadır. Özellikle başlarda yaratılmış gizem ortamının filme çok katkısının olduğunu ve bu durumun başarılı bir şekilde neredeyse filmin final sahnesine kadar taşındığını belirtmek isterim. Ancak bazı çözümlerin oldu bittiye getirildiğini özellikle final kısmının filmin geneline göre çok basit kaçtığını rahatlıkla söyleyebilirim. 

Sonuç olarak keyifli vakit geçirmek için fazla beklentiye girmeden izlenebilir bir film olduğunu düşünüyorum. Vakit bulursanız izlemenizi tavsiye ederim. 

Spectral (2016) on IMDb

 Senaryo : 7.0
 Oyunculuk : 6.5
 Akıcılık : 7.0
 Görsel Kalite : 7.5
 Müzik : 7.0
  MAZLUM PUANI : 7.0

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder