Alita: Battle Angel - Alita: Savaş Meleği [2019]

Gunnm ( Ganmu ) isimli manga serisinden beyaz perdeye aktarılan Alita: Savaş Meleği filminde yirmi altıncı yüzyılda eğlenceli bir maceraya yelken açıyoruz. 

Yaşanan büyük savaştan üç yüz yıl sonra Dünya adeta büyük bir çöplüğe dönüşmüştür. Ayrıcalıklı olan insanlar cennet niteliğinde olan gök şehri Zalem'de yaşarken diğer insanlar ise Zalem'e hizmet etmekte olan İron City'de yaşam savaşı vermektedir. İşte böyle bir ortamda Doktor Ido tarafından çöplükte bulunan Alita, yaşamak için ikinci bir şans elde eder. Kendi kızı için tasarladığı sayborg bedeni Alita ile birleştiren Dr Ido geçmişi hakkında hiçbir şey hatırlamayan Alita'yı yetiştirmeye başlar. Yaşadığı çevreyi keşfetmeye çalışan Alita kısa süre sonra, tek amacı Zalem'e gitmek olan Hugo ile tanışır. Ancak Alita'nın sahip olduğu yetenekler ve geçmişindeki sırlar, Iron City'nin önde gelen insanlarının ilgisini çekecektir. Alita, Hugo ve Doktor Ido için zor zamanlar gelmek üzeredir.

Hikayeye giriş filmi olmasına rağmen, Alita ve dünyası hakkında çok fazla bilgi verme ihtiyacı duymayan film, sırtını görsellik ve aksiyona dayamış durumda. Zira film hikaye olarak izleyicilerine çok fazla bir şey vaat etmiyor. Iron City'nin başarılı tasarlanışı, aksiyon sahnelerini son derece eğlenceli yapısı, izleyicinin filmi sıkılmadan izlemesini sağlıyor. Ancak Zalem'in hiç gösterilmemesi, baş kötü Nova'nın amacının doğru düzgün anlatılmaması, araya sıkıştırılmaya çalışılan ve hiçbir şekilde duygusal olarak izleyiciye aktarılamayan Alita ve Hugo arasındaki aşk ilişkisi gibi hususlar yüzünden film çok puan kaybediyor düşüncesindeyim. Kısacası filmin senaryosunun adeta geçiştirilmiş olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu durum, muhakkak devam filmleri ile düzeltilecektir.

Sonuç olarak izlemek için bir şans vermenizi tavsiye ederim. Boş vakitte, eğlenceli vakit geçirmek için izlenebilir. 


Alita: Savas Melegi (2019) on IMDb

 Senaryo : 6.0
 Oyunculuk : 6.0
 Akıcılık : 7.5
 Görsel Kalite : 7.0
 Müzik : 7.0
  MAZLUM PUANI : 7.0

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder