The Purge: Election Year - Arınma Gecesi: Seçim Yılı [2016]


Suçla mücadeleye farklı bir boyut kazandıran Arınma Gecesi serisinin üçüncü filminde hikayemiz Amerikan Başkanlık seçiminden iki ay önceki 21 Mart akşamına taşınıyor. Bu sefer Amerikan Yeni Kurucu Babaları'nın önünde dişli bir rakip bulunmaktadır. 18 yıl önce ailesini bir arınma gecesinde kaybetmiş olan senatör Charlie Roan, başkanlığa adaydır ve kendisi seçilirse arınma gecesini kaldırmayı taahhüt etmektedir. İşte böyle bir ortamda başkanlık seçimi öncesinde gerçekleşecek olan arınma gecesi Yeni Kurucu Babalara büyük bir fırsat sunmaktadır; dişli rakibi ortadan kaldırmak. Senatör Roan, tüm zengin insanların yaptığının aksine sıradan bir vatandaş gibi geceyi evde geçirmeyi planlamaktadır. Senatörü korumakla görevli Leo Barnes ve ekibi evde her türlü önlemi alır ve gece başlar. Ancak işler doğal olarak yolunda gitmeyecek ve ev saldırıya uğrayacaktır. Artık senatör ve Leo, tüm geceyi sokakta geçirmek zorunda kalacaklardır. Kedi fare oyunu başlamıştır. 

Düşük bütçe ile çekilen ancak beklentilerin çok üzerinde bir başarı elde eden ilk Arınma Gecesi filmi, bizlere işin detaylarına çok fazla girmeden başarılı bir ev istilası filmi izlettirmişti. Ardından gelen ve çavuş Leo Barnes karakteri ile tanıştığımız ikinci film ile hikaye sokaklara taşınmış ve aslında arınma gecesi fikrinin ardında farklı sebeplerin yattığını yavaştan biz izleyicilere anlatmaya çalışmıştı. İşte üçüncü film ile bu gerçekler gün yüzüne çıkıyor. Kamu harcamalarının başlıca sebebi olarak fakir kesim gösteriliyor. Bir şekilde fakir halkın azaltılması gerektiği ve azaltma işlemini de arınma gecesi fikri ile kendi halkına gerçekleştiren Amerikan Yeni Kurucu Babaları'nın gerçek yüzünü görüyoruz. Bu hali ile günümüz kapitalist sistemlerine getirdiği eleştirel yapısı ile film, başarılı bir iş çıkartıyor dersem yanlış söylemiş olmam herhalde.

Tüm bu eleştirel yapısına ilaveten filmin temposunun iyi ayarlandığını, aksiyon sahnelerin son derece gerçekçi olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim. Eleştirel yapısı başarılı olsa da filmin düz bir çizgide ilerleyen, sürprizden uzak hikayesi bir yandan da filme ciddi puan kaybettiriyor. 

Sonuç olarak boş vakitte izlenebilir bir film olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. İlk iki filmi beğendiyseniz bu filmi de beğeneceğinizi düşünüyorum. İzleyin. Pişman olmazsınız.

Arinma Gecesi: Seçim Yili (2016) on IMDb

 Senaryo : 6.0
 Oyunculuk : 6.0
 Akıcılık : 7.0
 Görsel Kalite : 7.0
 Müzik : 6.0
  MAZLUM PUANI : 6.5

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder