Shazam! - Shazam! 6 Güç [2019]


DC sinematik evreni her geçen yıl vizyona giren filmlerle genişlemeye devam ediyor. Ancak bu sefer karşımızda bir süper kahraman filminden ziyade bir gençlik filmi var diyebilirim. Zira Shazam, daha çok yaşı küçük izleyici kitlesine hitap eden bir gençlik filmi tadında.

Gelelim filmimizin konusuna. 15 yaşındaki Billy Batson, pek çok koruyucu ailenin yanından kaçmış, kısa hayatını annesini bulmaya adamış kimsesiz bir çocuktur. Son kaçışının ardından Billy, kendisi gibi kimsesiz çocukların bakımını üstlendiği yeni bir koruyucu ailenin yanına verilir. Kısacası Billy'nin bir anda beş tane kardeşi oluverir. Yeni ailesine alışmaya çalışan Billy'nin hayatı bir anda değişecektir. Zira bir gün metroda yolculuk yaparken karşısına çıkan esrarengiz bir büyücü, Billy'e adını söylediği anda yetişkin bir süper kahramana dönüşme gücü verir. Billy, yeni kardeşi Freddy ile birlikte bir yandan güçlerini keşfetmeye çalışırken bir yandan da yetişkinliğin verdiği nimetlerden de yararlanmaya başlayacaktır. Ancak Billy için işler kendisi gibi büyülü güçlere sahip olan Dr. Sivani'nin ortaya çıkması ile karışacaktır. Artık Billy'nin gerçek bir süper kahraman olması, Dr. Sivani'yi durdurması ve de Dünya'yı kurtarması gerekecektir.

Çocuksu bir yapıya sahip olmasına, iyi ve kötünün mücadelesini çok kötü ve basit şekilde kurgulamasına rağmen filmin, eğlenceli yapısı ile kendisini sıkılmadan izlettirmeyi başardığını rahatlıkla söyleyebilirim. Gerçekten de 15 yaşında olan bir çocuğa yetişkin görüntüsü ve süper güçler verdiğinizde üç aşağı beş yukarı Billy'nin yaptıklarını yapar düşüncesindeyim. Billy'nin Freddy ile birlikte güçlerini keşfetmeye çalışması, bu arada yetişkinliğin verdiği nimetlerden yararlanma girişimlerinin eğlenceli olduğunu belirtmek isterim. Film, bu açıdan bence gayet iyi iş çıkartmıştır. Alttan alta verilen aile olmak düşüncesi, klasikleşmiş olsa da filmin eğlenceli yapısına uygun şekilde hikayeyi desteklediğini, rahatsızlık vermediğini de rahatlıkla söyleyebilirim. 

Bence DC filmlerinin en büyük sıkıntısı, baş kötü karakterin özensizce oluşturulması ve final dövüşünün daha da kötü kurgulanmasıdır. Aynı sıkıntı bu filmde de devam etmektedir. Bir şekilde DC'nin filmlerin finali ile ilgili fikrini değiştirmesi veya en azından finalin daha özenli bir şekilde kurgulanması gerekmektedir. Zira tüm DC filmlerinin finali, filmlere çok puan kaybettirmektedir.

Sonuç olarak fazla beklentiye girmeden izlediğinizde eğleneceğiniz, çocuksu yapısı ve eğlenceli hikayesi ile bir şans verilmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. İzlemenizi tavsiye ederim. 


Shazam! 6 Güç (2019) on IMDb

 Senaryo : 6.0
 Oyunculuk : 6.0
 Akıcılık : 7.0
 Görsel Kalite : 7.5
 Müzik : 7.0
  MAZLUM PUANI : 7.0

Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder