Captive State - İstila Altında [2019]

Uzaylı istilası teması, pek çok kez kendisini beyaz perdede göstermiş bir tür olarak karşımıza çıkmaktadır. Genellikle bilim-kurgu ve yoğun aksiyon temellerine dayandırılan uzaylı istilası konusuna farklı bir bakış açısı getirmeye çalışan Captive State - İstila Altında filmi, bu açıdan benzerlerinden ayrılmaktadır.

Film, bizleri istilanın on yıl sonrasına götürmekte ve insanların bu on yıl içinde vermiş oldukları tepkilere, yaşadıklarına odaklanmaktadır. Konuyu kısaca özetlemek gerekirse; dünya uzaylılar tarafından istila edilir. Dünya devletleri bir araya gelerek uzaylılar ile bir anlaşmaya varırlar. Uzaylılar, dünyanın doğal kaynaklarını sömürecek ancak bunun karşılığında insanların yaşamasına da izin vereceklerdir. Bu doğrultuda insanların girmesinin yasak olduğu bölgeler oluşturulur. Zaman içerisinde insanlar ikiye ayrılırlar. Bir kısım insan uzaylılara sırtını dayamış ve onlarla işbirliği içerisindeyken bir kısım insan da uzaylılara karşı isyan edilmesi gerektiğini savunmaktadır. Baskı altında savaşlar sona ermiş, suç oranları düşmüş olsa da insanlar bunun karşılığında pek çok şeyden vazgeçmiştir. Dahası doğal kaynaklar tükendiğinde insanoğluna ne olacaktır!İşte böyle bir ortamda Şikago'da bir grup insan, isyan ateşini yakma çabası içerisindedir.

 Aslına bakacak olursanız filmin; günümüz sömürgecilik düzenini anlattığını, bunu yaparken de merkezine uzaylı istilasını aldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Çıkarları uğruna düzeni destekleyen insanlarla özgürlük ve bağımsızlık için savaşan insanların hikayesinin anlatıldığı film, bu anlatımı farklı bir yol çizerek uzaylı istilası üzerinden yapmaktadır. Bu açıdan filmi beğendiğimi kesinlikle belirtmek isterim. Başlarda tempo sorunu yaşayan film biraz ağır bir giriş yapmaktadır. Ortamın anlatılmaya çalışıldığı giriş kısmı ağır ilerlemesine rağmen izleyicilerini sıkmamayı başarmaktadır. Finale doğru temponun artması ile gerilim de yükselmekte ve film enteresan bir son ile bitmektedir. Zira bazı soruların yanıtları biz izleyenlere bırakılmıştır.

Sonuç olarak mini bir diziye konu olabilecek hikayenin iki saatlik bir film ile anlatılmaya çalışılması sebebiyle filmin bazı noktalarda tökezlediğini ve filmin beklentileri tam olarak karşılayamadığını belirtmek isterim. Ancak filme yine de kötü diyemem. İzlemek için bir şans verilebilir düşüncesindeyim.



Istila Altinda (2019) on IMDb

 Senaryo : 6.5
 Oyunculuk : 6.0
 Akıcılık : 6.0
 Görsel Kalite : 6.0
 Müzik : 6.0
  MAZLUM PUANI : 6.0

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder