The Purge: Anarchy - Arınma Gecesi: Anarşi [2014]

Suçla mücadeleye farklı bir bakış açısı getiren Arınma Gecesi'nin ikinci filminde hikaye ilk filmin aksine sokaklara taşınıyor. Her yıl 21 Mart günü saat 19:00'dan ertesi gün sabah saat 07:00'a kadar her türlü suçun cezasız kaldığı bu gece Amerikan toplumunu suçtan ve suçla mücadelenin getirdiği ekonomik krizden kurtarmış görünmektedir. 

2023 yılında Arınma Gecesinin altıncı yılında yine bir 21 mart günü gelmiş çatmıştır. İnsanların bir kısmı evlerinde güven içinde bu günü geçirme çabası içindeyken diğer insanlarsa Arınmaya hazırlanmaktadır. Saatler 19:00 olduğunda sirenler çalar ve hikaye başlar. Arabaları bozulan Shane ve Liz, saat 19:00 olmadan güvenli bir yere varamamışlardır. Oğlunun ölümünün intikamını almak isteyen polis memuru ise intikam için geceye adım atmıştır. Diğer taraftan kızı Cali ile evlerinde güvende olduklarını düşünen Eva ise komşuları yüzünden sokaklara çıkmak zorunda kalmıştır. İşte bu gecede saydığım beş farklı kişinin yolları kesişir. Artık sokaklarda ölümüne bir savaş başlamıştır. Yeni zoraki arkadaşların hayatta kalabilmeleri için birbirlerine güvenmekten başka çareleri kalmamıştır. Ancak gece uzundur ve sokaklar hiç de güvenli değildir.

Devam filminde hikayenin sokaklara taşınıyor olması bir artı gibi görünse de neredeyse tek mekanda geçen ilk filmin gerilimli ortamını bu filmde bulmanın zor olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. İkinci film, gerilim yerine daha çok aksiyonu tercih etmiş durumda. Bu husus kimine göre olumlu bir gelişme olarak görülebilir. Arınma Gecesi fikrinden ne beklediğinize göre bu durum dediğim gibi olumlu da olabilir olumsuz da. Burada tercih size kalmış durumda. Ancak ilk filmin bazı bölümlerinde sıkılmış olmama rağmen bu filmde sıkılmaya fırsat bulamıyorsunuz. Temponun sürekli yüksek oluşu, gerilim yerine aksiyonun tercih edilmesi bence filmi olumlu yönde etkilemiştir.

Hikayenin ilk filmin aksine daha detaylı incelenmeye çalışılması, Arınma Gecesi fikrinin arkasında yatan gerçekleri biraz da olsa gözler önüne sermesi devam filmini, ilk filmin bir kaç adım ilerisine taşımak açısından önemli olduğunu düşünüyorum. 

Tüm bunlara ilaveten oğlunun intikamını almak için gece sokaklara çıkan polis memuru rolünde Frank Grillo'nun sağlam performansının filmi bir kaç adım ileri taşıdığını rahatlıkla söyleyebilirim. Oyuncu rolünün hakkını sonuna kadar vermiştir. Diğer oyuncuların vasatın üzerine çıkamadığı filmde Frank Grillo'nun performansı filmin başarısında önemli rol oynamıştır düşüncesindeyim. 

Sonuç olarak ilk filmden daha iyi bir devam filmi dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. İzleyin pişman olmazsınız. 


Arinma Gecesi: Anarsi (2014) on IMDb

 Senaryo : 7.0
 Oyunculuk : 7.0
 Akıcılık : 7.5
 Görsel Kalite : 6.5
 Müzik : 7.0
  MAZLUM PUANI : 7.0

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder