Hard Target - Zor Hedef [1993]

Aksiyon filmi denildiğinde ilk sıralarda akla gelen isimlerden biri de şüphesiz Jean-Claude Van Damme'dır. Ünlü oyuncunun en sevilen filmlerinden biri de aksiyon sinemasının önde gelen yönetmenlerinden biri olan John Woo'nun çektiği Hard Target - Zor Hedef filmidir dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. 

Gelelim filmimizin konusuna. Uzun süredir görmediği babasını bulmak için New Orleans'a gelen Natasha Binder'ın yolu bir şekilde Chance Boudreaux ile kesişir. Babasının evsiz olarak sokaklarda yaşadığını öğrenen Natasha, Chance ile sokakları arşınlamaya başlar. Natasha kısa sürede babasını bulur. Ancak baba, çıkmış olan bir yangında ölmüştür. Dahası New Orleans'ta polis grevdedir ve babanın ölümünde şüpheli bir durum görülmemektedir. Ancak Chance işin peşini bırakmaz. Yaptığı kısa bir araştırma sonrasında babanın cinayete kurban gittiği anlaşılır. Üstelik Chance'ın yakın arkadaşının da öldürülmesi üzerine işler iyice karışacaktır. Zira işlenen cinayetler büyük bir oyunun parçasıdır ve olayların arkasında çok daha büyük işler dönmektedir.

Çekildiği döneme göre orijinal sayılabilecek bir fikir üzerine inşa edilmiş olan film sürükleyici yapısı ve sağlam aksiyonu ile izleyicisini sıkmadan kendisini sonuna kadar izlettirmeyi başarmaktadır. Sürprizsiz yapısına ve tek çizgide ilerleyen hikayesine rağmen film izleyicisini ekran başına kilitlemeyi başarmıştır. 

Jean-Claude Van Damme ile Natasha rolündeki Yancy Butler'ın uyumu, kötü adamlar Arnold Vosloo ve Lance Henriksen performansları filmin başarısının kilit noktaları olarak karşımıza çıkmaktadır. Oyuncu kadrosu filmin hakkını vermiştir düşüncesindeyim.

Çekildiği dönemin gerisinde kalmış görsel efektleri ve kötü adamların bir türlü isabet sağlayamamasına rağmen Jean-Claude ağabeyimizin attığını vurması filmin inandırıcılığını kaybetmesine neden olmaktadır. Özellikle kurşun efektlerinin bildiğiniz havai fişekler ile yapıldığını ve bu durumun da çok göze batıyor olması bir yerden sonra rahatsızlık vermektedir. 

Sonuç olarak iyisiyle kötüsüyle, sağlam aksiyonu ile izlenmeye değer bir film olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. İzleyin, pişman olmazsınız. 


Zor Hedef (1993) on IMDb

 Senaryo : 7.0
 Oyunculuk : 7.0
 Akıcılık : 7.5
 Görsel Kalite : 5.0
 Müzik : 6.0
  MAZLUM PUANI : 6.5

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder