Captain Marvel [2019]

Her güzel şeyin bir sonunun olduğu gibi Marvel'in ilmek ilmek işlediği sinematik evreni de bildiğiniz üzere Avengers Endgame filmi ile sona erdi. Avengers ekibinin ilk ve en güçlü üyesi olan Captain Marvel, solo filmi ile sinematik evrene dahil olmuş durumda. 

Filmin konusu kısaca şu şekilde. Kree toplumunun bir üyesi olan Vers namı diğer Captain Marvel, geçmişi hakkında hiçbir şey hatırlamamaktadır. Vers'ın savaşçı eğitimi devam ederken Skrull adı verilen uzaylı ırk ile Kree halkının savaşı da tüm hızıyla devam etmektedir. Bir kurtarma görevi esnasında işler ters gider ve Vers'ın yolu bir şekilde hiç tanımadığı Dünyaya düşer. Burada Nick Fury ile karşılaşan Vers, hem geçmişi hakkında ipuçları bulacak hem de yaşadığı Kree toplumundaki yerini sorgulayacaktır. 

Benim de takip ettiğim sinema sitelerinde film hakkında hep olumsuz yorumlar okudum. Bu sebeple filmi izlemeye biraz ön yargılı başladığımı itiraf etmeliyim. Ancak filmi izlediğimde film hakkında haksızlık yapıldığını rahatlıkla söyleyebilirim. 90'lı yıllarda geçen film S.H.I.E.L.D.'in ilk yıllarını Avengers fikrinin alevlenmesini, Avengers'ın ilk üyesi olan Captain Marvel ile Nick Fury'in dostluğunun nasıl başladığı gibi pek çok hikayeyi bünyesinde barındırmaktadır. Bu doğrultuda filmin hikayesinin güzel kurgulandığını, Captain Marvel'e geçiş sürecinin Carol Danvers'ın anıları doğrultusunda anlatılmasını çok sevdiğimi belirtmek isterim. Çizgi romandaki orijin hikayeye çok takılmadan filmi izlediğinizde filmi seveceğinizi rahatlıkla söyleyebilirim. 

Tüm yukarıdaki anlattıklarıma ilaveten Brie Larson'un Captain Marvel karakterine yakıştığını, usta oyuncu Samuel L. Jackson ile uyumunun filmi bir kaç adım ileri taşıdığını da söylemeden geçemeyeceğim. Ancak yine de filmin bir kötü adam sorunu yaşadığını, bu sebeple de puan kaybettiğini de belirtmek isterim.

Marvel'in solo filmi çekilen ilk kadın kahramanı olması, ayrıca filmin, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde vizyona girmesinin de ayrı bir güzellik kattığını da belirtmek isterim. 

Sonuç olarak film, sinematik evrendeki amacını gerçekleştirmiş ve geçmişteki bazı noktalara ışık tutmayı başarmıştır. Eğlenceli hikayesi ve sağlam aksiyonu ile izlenmeyi hak eden bir film olduğunu, olumsuz yorumlara takılmadan izlemenizi tavsiye ederim. 


Captain Marvel (2019) on IMDb

 Senaryo : 7.0
 Oyunculuk : 7.0
 Akıcılık : 8.0
 Görsel Kalite : 8.0
 Müzik : 7.0
  MAZLUM PUANI : 7.5

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder