Overlord - Overlord Operasyonu [2018]

Belki de insanlık tarihinin en karanlık dönemi olan İkinci Dünya Savaşı, bilgisayar oyunlarından sinemaya edebiyattan tiyatroya kadar pek çok farklı alana konu olmaya devam ediyor. Özellikle bu dönemde Nazi Almanyasının savaşı kazanmak adına giriştiği farklı yollar ise gizemini hala korumakta. İşte J.J. Abrams'ın yapımcılığını üstlendiği Overlord filmi de Nazilerin bu gizemli girişimlerini konu alan bir film.

Gelelim filmimizin konusuna. Normandiya çıkarmasının arifesinde bir grup müttefik birlik askerinin önemli bir görevi vardır. İşgal altındaki Fransa topraklarında Naziler tarafından ele geçirilmiş küçük bir Fransız kasabasında yer alan telsiz istasyonunun yok edilmesi gerekmektedir. Zira müttefiklerin bu bölgeden Normandiya çıkarmasına havadan destek olması ancak Nazilerin de bu konu hakkında merkeze haber vermemesi gerekmektedir. Bu kapsamda operasyon kötü başlar. Zira planlandığının aksine çok daha az müttefik birlik askeri Fransız kasabasına ulaşmıştır. Kasabaya varan askerler kardeşi ve halası ile yaşamakta olan Chloe isimli Fransız kızdan yardım alırlar. Operasyon saati yaklaştıkça görevin çok daha zorlu olduğu ortaya çıkacaktır. Kasaba Nazi askerleri ile kaynamaktadır. Dahası kasabada sadece telsiz istasyonu yoktur. Zira Naziler, gizli deneylerini yürütmek için de kasabayı seçmişlerdir.  

Savaş, aksiyon, gizem, gerilim ve biraz da korku ögelerini bir araya getiren film, etkileyici görsel efektleri ile izleyicilerini etkilemeyi başarmaktadır. Başarılı bir savaş sekansı ile giriş yapan film, askerlerin kasabaya ulaşması ile adeta tür değiştirmektedir. Zira kasabaya giriş ile birlikte olaylar gizemli bir hal almaktadır. Gerilim ve korkunun tırmandığı final kısmı ise sürprizlerden uzak olsa da yine de bekleneni vermeyi başarmıştır. Hikayenin başarılı bir şekilde kurgulanmış olmasına rağmen, karakterlerin bir araya getirilmesi ve olayların ilerlemesi ile birlikte karakterlerin yaşadığı değişim maalesef klişelere yenik düşmüştür. Ancak yine de sıkıcılıktan uzak hikaye anlatımı ve son derece gerçekçi görsel kalitesi ile film bence sınıfı geçmeyi başarmıştır.

Sonuç olarak izlenmeye değer bir film olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sıkılmayacağınızı garanti ederim. İzleyin, pişman olmazsınız. 


Overlord Operasyonu (2018) on IMDb

 Senaryo : 7.0
 Oyunculuk : 7.0
 Akıcılık : 8.0
 Görsel Kalite : 9.0
 Müzik : 7.0
  MAZLUM PUANI : 7.5

Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder