Avengers: Endgame [2019]


Her şey 2008 yılında vizyona giren ilk Ironman filmi ile başladı. Dile kolay, aradan geçen 11 yıla yirmiden fazla film ve birkaç tane de dizi sığdırmayı başaran Marvel, kendi sinematik evreninin yanında kendi sinema tarzını da oluşturmuş oldu. Her güzel şeyin bir sonunun olduğu gibi bu hikayenin de bir sonu olmalıydı. İşte 25 Nisan’da vizyona giren Avengers: Endgame ile 11 yıllık hikayenin sonuna gelmiş olduk. 

Sonsuzluk Savaşı hikayesinin hemen sonrasına odaklanan film kendisinden önce vizyona girmiş olan Marvel filmlerinin aksine son derece duygusal bir şekilde start alıyor. Thanos’un amacını gerçekleştirmesi üzerine kayıpları için yas tutan kahramanlarımızın içinde bulunduğu ruh halini başarılı bir şekilde sinema severleri aktaran filmin ilk kısmının, üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Pek çok karakter üzerinden dönen ve bir şekilde karakterleri birleştiren bu ilk kısım belki de filmi diğer Marvel filmlerinden ayıran en önemli kısım olarak karşımıza çıkmaktadır. Sonrasında Scott Lang’in name diğer Ant-Man’in geri dönüşü ile film de adeta farklı bir boyuta geçmekte ve film bir anda sağlam bir soygun hikayesine dönüşmektedir. Ki filmin de en eğlenceli kısmını bu ikinci bölüm oluşturmaktadır düşüncesindeyim. Zira bahsettiğim bu ikinci kısım, vizyona giren önceki filmleri, filmlerde izlediğimiz karakterleri ve mekanları bizlere yeniden hatırlatarak adeta bir nostalji rüzgarı estirmiştir. Tüm filmleri izlemiş iseniz bu kısım size ayrı bir tat verecek ve yüzünüzü güldürecektir. Soygun hikayesinin bitimi ile birlikte başlayan final kısmı sağlam aksiyonu ile nelerin gelmekte olduğunun bir habercisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Son derece görkemli olan final bölümünün iyi kurgulandığını ve 11 yıllık hikayeyi belki de olabilecek en uygun şekilde sonlandırdığını da söylemeliyim. Ayrıca bu bölümdeki kadın hakları ve ırkçılıkla ilgili göndermelerin de tüyleri diken diken ettiğini de ayrıca belirtmek isterim. 

Sonuç olarak bu kadar geniş kapsamlı bir hikayeye olabilecek en iyi sonun hazırlanmış olduğunu, film bitip de sinemadan çıkarken hemen hemen herkesin tatmin olarak sinemadan ayrıldığını rahatlıkla söyleyebilirim. İlk fırsatta mutlaka izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Avengers: Endgame (2019) on IMDb

 Senaryo : 8.5
 Oyunculuk : 8.0
 Akıcılık : 9.0
 Görsel Kalite : 9.0
 Müzik : 8.0
  MAZLUM PUANI : 8.5

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder