Luke Cage


Marvel sinematik evreni her sene vizyona giren filmlerle ve çekilen dizilerle genişlemeye devam ediyor. İşte bu sinematik evrene eklenen son halka da Luke Cage dizisi oldu. 

Archie Goodwin, John Romita ve George Tuska tarafından yaratılan Luke Cage karakteri ile çizgiroman severler ilk kez 1972 yılı haziran ayında yayımlanan "Luke Cage, Hero for Hire #1" çizgi romanıyla tanıştı.

Gelelim dizinin konusuna. Dizimizin hikayesi, Marvel sinematik evreninin diğer dizileri olan Jessica Jones ve Daredevil'in ikinci sezonunun sonrasında geçmekte. Karanlık geçmişini geride bırakmaya çalışan Luke Cage, yaklaşık altı aldır Harlem'de Henry 'Pop' Hunter'ın berber dükkanında temizlik işleri yapmaktadır. Geceleri ise Herlem'in en güçlü adamlarından biri olan Cornell 'Cottonmouth' Stokes'un gece kulübü olan Harlem'in Cenneti'nde bulaşıkçılık yapmaktadır. Kısacası Luke Cage, sıradan bir hayat yaşayarak göze batmamaya çalışmaktadır. Ancak bu günler fazla uzun sürmeyecektir. Zira silah kaçakçılığı da yapmakta olan Cottonmouth'un son teslimatı Harlemli üç genç tarafından basılır. Ki bu gençler Pop'ın yola getirmek için uğraştığı gençlerdir; ancak Pop bu olaya engel olamamıştır. Parayı alıp kaçan gençler, yakalanmamak için herkesi öldürmek zorunda kalırlar. Silahlar ise polisin eline geçer. Sonrasında sahip olduğu bağlantılar sayesinde olayı yapanları tespit eden Cottonmouth harekete geçer. Pop'ın tüm çabalarına rağmen Cottonmouth'un adamları olayı gerçekleştiren gençleri teker teker öldürür. Her ne kadar Cottonmouth emir vermese de Pop, Cottonmouth'un adamlarınca öldürülür. Pop'ın öldürülmesi üzerine gözlerden uzakta bir hayat yaşamak isteyen Luke Cage, olaylara dahil olmak zorunda kalacaktır. Artık Luke Cage, Cottonmouth'u ve tüm bağlantılarını adalete teslim etmek için tüm gücünü kullanacaktır. Ancak Cottonmouth'un sahip olduğu güç ve bağlantılar, adeta kendisini dokunulmaz kılmaktadır. Dahası Cottonmouth'un arkasındaki en büyük güç olan Diamondback de olaylara dahil olmak üzeredir. Artık Harlem, bu iki güç arasındaki savaşın en yakın şahidi olacaktır.


Öncelikle dizinin, Luke Cage çizgi romanlarını okuyan okumayan herkese hitap ettiğini ve hikayeyi en baştan itibaren ele aldığını belirtmek isterim. Her ne kadar hikaye 1970'li yıllardan günümüze taşınmış olsa da dizinin, orijinal hikayeye sıkı sıkıya bağlı olduğunu söyleyebilirim. Ancak yukarıda belirtmiş olduğum üzere herkese hitap etmek adına dizinin ilk bir kaç bölümü karakterleri, ortamı ve Harlem hayatını/kültürünü izleyenlere tanıtmakla geçmektedir. Dizide yer alan hemen tüm karakterlerin altlarının doldurulduğunu, bu karakterlerin öyle veya böyle başarılı bir şekilde izleyenlere anlatıldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bu sebeple ilk bölümlerin aksiyondan uzak ve biraz da sıkıcı olduğunu belirtmek isterim. Bölümlerin ilerlemesi, Luke Cage'in geçmişinin anlatılması ile birlikte dizi daha farklı bir havaya bürünmektedir. Nihayetinde Diamondback'in ortaya çıkması ve olaylara dahil olması ile birlikte dizinin çok daha heyecanlı bir yapıya büründüğünü de rahatlıkla söyleyebilirim. Tüm bu olaylar yaşanırken arada çalan müzikleri de çok beğendiğimi belirtmeliyim. Özellikle Harlem Paradise'ta çalan müziklerin gerçekten çok başarılı olduğunu belirtmek isterim.

Genel olarak diziyi beğenmiş olsam da finali beklediğim etkiyi bırakmamıştır. Zira dizinin genel gidişatına göre finali biraz sönük kalmıştır düşüncesindeyim. Final bölümünün final gibi değil de sıradan bir bölüm gibi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Sonuç olarak 50 dakikalık 13 bölümden oluşan bu diziyi izlemenizi tavsiye ederim.

Luke Cage (2016) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder