Independence Day: Resurgence - Kurtuluş Günü 2: Yeni Tehdit [2016]


Aradan geçen yirmi yılın ardından bir devam filmi çekileceği duyurulduğunda pek çok kişi gibi ben de heyecanlanmıştım. Zira 1996 yılında vizyona giren "Independence Day/Kurtuluş Günü" filminin, başarılı ve iyi işlenmiş hikayesi ve de sağlam görsel efektleri ile akıllarda kalan bir film olduğunu düşünüyorum. Ancak filmi izlediğimde bir devam filminin ne kadar gereksiz olduğu sonucuna vardığımı da belirtmek isterim.

Gelelim filmimizin konusuna. 1996 yılında gerçekleşen istila girişiminin ardından tüm dünya devletleri adeta tek vücut olmuşlardır. Artık dünyanın savunması için birlikte çalışan insanoğlu, uzaylı teknolojisi ile birlikte çok daha güçlü bir duruma gelmiştir. 2016 yılı geldiğinde garip olaylar yaşanmaya başlar. Örneğin canlı ele geçirilip hapsedilmiş olan uzaylılar bir anda hareketlenmişlerdir. 1996 yılında dünyaya iniş yapmış tek uzaylı gemisi bir anda çalışmaya başlamıştır. Kısacası tüm işaretler bir şeylerin yanlış gittiğini göstermektedir. Tüm bu olaylar yaşanırken tehdit bir kez daha kendini gösterir. Dünya yüzeyini bir kez daha devasa boyutta bir uzay gemisi kaplar. Düşman bu sefer çok daha kuvvetlidir ve 20 yıl öncesinin intikamını almaya çok heveslidir. İnsanlık bir kez daha yok olmanın eşiğindedir. Ancak bu sefer yardım hiç beklenmedik bir yerden gelecektir. 4 Temmuz bir kez daha tüm dünyanın kaderinin belirleneceği gün olacaktır.

Mantık hatalarıyla oldu saçma sapan bir hikaye, artık bıkkınlık getiren klişe olmuş diyalogları ve insanları neredeyse nefrete sürükleyen propagandası ile son zamanlarda izlediğim en kötü filmlerden biri dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Tamam sonuçta bir Hollywood filmi olsa da bu kadar göze sokulurcasına propaganda yapılması insanları adeta sinemadan soğutmaktadır. Yine bir 4 Temmuz ve Amerika'nın tüm dünyayı kurtarması, diğer toplumların geri kalmış bir şekilde olan biteni radyolarından dinlemesi, araya yapmacık bir aşkın ve iki arkadaş arasındaki çekişmenin sıkıştırılması, dünyayı kurtarma işinin son zamanların modası olduğu üzere gençlerin eline bırakılması ve de uzaylıların yine bir böcek kolonisi şeklinde gösterilmesi; gerçekten de artık kabak tadı vermektedir. 

Sonuç olarak uzak durulması gereken bir film olduğunu düşünüyorum. Değerli vaktinizi boşa harcamayın ve başka filmlere yönelin derim. Ancak yine de karar sizin.




Independence Day: Resurgence (2016) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder