Wanted [2008]


Sıradan ve boğucu yaşamından kurtulup yeni bir maceranın içine dalmış olan Wesley'in ( James McAvoy ) macerasına şahitlik ettiğimiz "Wanted" filminin yönetmen koltuğunda Kazak yönetmen Timur Bekmambetov oturmakta.

Gelelim filmimizin konusuna. Wesley, sıradan bir hayat yaşamakta olan bir hesap uzmanıdır. Boğucu bir ofis ortamında çalışmakta, patronunun sinir bozucu müdahalelerine maruz kalmakta, sevgilisi tarafından aldatılmakta ve daha fazlasını hakkettiğini düşünmesine rağmen hiç bir şey için mücadele etmeyen bir insandır. Kısacası kaba tabirle tam bir kaybedendir. Bir gün alış-veriş yaparken Fox ( Angelina Jolie ) isimli gizemli bir kadının kendisini bulmasıyla Wesley'in bu sıradan hayatı bir anda değişecektir. Fox, Wesley'in babasının da dahil olduğu gizemli bir suikastçı tarikatının üyesidir. Wesley'in babasının öldürülmesi üzerine harekete geçen tarikat Wesley'i bulmuştur. Tarikatın şu andaki lideri olan Sloan ( Morgan Freeman ), Wesley'e babası ve tarikatla ilgili gerçekleri anlatır. Babasını öldüren Cross ( Thomas Kretschmann ) isimli eski bir tarikat üyesi öldürmek için tarikata girmeye karar veren Wesley'i zor eğitim günleri beklemektedir. Eğitim bittiğinde babasının intikamını almak için Cross'un peşine düşen Wesley'i çok daha zor günler beklemektedir.

Genel olarak izleyicinin ilgisini çekecek bir hikaye üzerine inşa edilmiş olan film, mükemmel bir giriş sahnesi ile başlamaktadır. Bu etkileyici giriş sahnesi ile izleyiciyi kendisine bağlamayı başaran film, maalesef aynı şekilde ilerlememektedir. Zira film ilerledikçe ve olaylar çözülmeye başladıkça hikaye giderek basitleşmekte ve tamamen tahmin edilebilir bir yapıya bürünmektedir. Bu bakımdan iyi başlayan ancak aynı başarı ile devam edemeyen bir hikaye olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 

Aksiyonun abartılı olmasına rağmen bu tarz bir fantastik film içinde mazur görülebilecek etkileyici sahneleri ve bu sahneleri olabildiğince gerçekçi gösteren görsel efektleri filmin en can alıcı noktasıdır düşüncesindeyim. 

Oyunculuk olarak filmin genel olarak gayet iyi olduğunu söylemeliyim. James McAvoy'un başlarda ezik olan ancak sonrasında değişen Wesley karakterine yakıştığını, Angelina Jolie'nin ve Morgan Freeman'ın performanslarının iyi olduğunu belirtmek isterim. 

Sonuç olarak izlenmeyi hak eden bir film olduğunu düşünüyorum. İzlemediyseniz tavsiye ederim.




Wanted (2008) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder