Cube Zero - Küp Sıfır [2005]


1997 yılında vizyona giren ilk Cube - Küp filmi, enteresan ve orijinal hikayesi ile pek çok sinemaseverin beğenisini kazanmıştı. Bu beğeni sayesinde iki devam filmi daha çekildi. Ancak devam filmlerinin ilki kadar iyi olmadığını peşinen söylemem gerekir.

Neyse gelelim serinin üçüncü filmi olan "Cube Zero - Küp Sıfır" filmine. Yine bir grup insan küplerden oluşan garip bir yapının içinde hapsolmuştur. Hiç biri buraya neden ve nasıl geldiğini hatırlamamaktadır. Hatta giydikleri kıyafetlerin üzerinde isimleri yazılı olmasa kendi isimlerini dahi hatırlamakta zorluk çekmektedirler. İşte bu noktada film, önceki iki filmden ayrılır. Zira artık olayın arkasındaki bir takım kişileri de bu film ile görmeye başlarız. Wynn ( Zachary Bennett ) ve Dodd ( David Huband ) isimli iki çalışan, küpün içindeki insanları izlemekte ve kendilerine verilen emirleri yerine getirmektedir. Wynn çok zeki bir bilgisayar uzmanıyken Dodd da tam bir görev adamıdır. Ancak çok uzun zamandır dışarıya çıkmamış olan Wynn ve Dodd da aslında küpün içinde yer alan insanlar gibi hapis hayatı yaşamaktadır. Bir gün Wynn, küpün içinde yer alan kişilerden biri olan Rains ( Stephanie Moore ) isimli kadının dosyasını incelerken bir şeylerin yanlış olduğunu anlaması ile işler değişecektir. Zira Wynn ve Dodd, küpün içinde yer alan tüm insanların idam mahkumu kişiler olduğunu ve bu deneye gönüllü olarak katıldıklarını sanmaktadırlar. Ancak Rains isimli kadının izin formu bulunmamaktadır. Bunun üzerine durumu üstlerine haber vermek düşüncesinde olan Wynn'in, olayların çok farklı olduğunu anlaması fazla vaktini almayacaktır. Wynn kaçarak küpün içine girer. Ancak küpten çıkmak Wynn'in düşündüğü kadar kolay olmayacaktır.

Olayların arkasındaki insanları bir nebze de olsa gösteriyor olması sebebiyle belki serinin izleyiciyi en çok aydınlatan filmidir diyebilirim. Ancak buna rağmen hala bu deneylerin neden yapıldığı ve bu deneylere dahil edilen insanların neden ve nasıl seçildikleri ile ilgili tam bir açıklama getirilmediğini de belirtmek isterim. Bu soruların yanıtları tam olarak verilseymiş seri gayet iyi bir finalle son bulabilirmiş düşüncesindeyim. Tüm bu olumsuzluklara rağmen filmin ilk filme yaptığı göndermeleri beğendiğimi söylemeliyim.

Filmle ilgili söylemek istediğim bir diğer olumsuz durum ise seriye ayrı bir hava katan ölüm sahneleri ile ilgili. Küpün dışında geçen sahnelerin daha fazla yer tuttuğu bir "Küp" filminde, küpün içindeki sahnelerin daha iyi olmasını beklerdim. Bir iki sahne dışında bu sahneleri de beğenmediğimi belirtmeliyim. 

Sonuç olarak enteresan bir serinin son filmi olması sebebiyle tüm olumsuzluklarına rağmen izlenmesi gerekir düşüncesindeyim. Ancak beklentilerinizi fazla yüksek tutmayın.  


Cube Zero (2004) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder