Gattaca [1997]


Gattaca filminde kaderine razı gelmeyen ve hayalleri uğruna adeta imkansızı başarmaya çalışan Vincent'in ( Ethan Hawke ) macerasına tanıklık edeceğiz.

Bilim ve teknolojinin günümüzden çok ileride olduğu yakın gelecekteyiz. Bilim gelişmesi ile birlikte artık genetik olarak mükemmel denilebilecek insanlar dünyaya gelmektedir. Bu mükemmel insanlar toplumun üst düzeyini oluşturmakta ve en önemli iş ve görevlerde yer almaktadır. Diğer yandan normal yollarla dünyaya gelen insanlar, genetik bozuklukları nedeniyle üst düzey işler bulamamaktadır. Normal yollarla dünyaya gelen ve pek çok genetik bozukluğu olan Vincent için doktorlar en fazla 30-35 yıllık bir ömür öngörmüşlerdir. Ancak bu duruma rağmen Vincent'in tek hayali Gattaca şirketinde işe girmek ve uzaya gitmektir. Bu uğurda her şeyi yapmaya göze alan Vincent, bulduğu bir aracı sayesinde genetik olarak mükemmel olan ancak geçirdiği kaza sonrasında belden aşağısını kullanamayan Jerome Eugene Morrow ( Jude Law ) kimliğine bürünecektir. Vincent, Jerome'un genetik kayıtları sayesinde istediği işe kısa zamanda kavuşur. Diğer yandan kazancının bir kısmını Jerome ile paylaşmaya başlar. Her şey Vincent için mükemmel gitmektedir. Ta ki şirket müdürlerinden biri öldürülene kadar. Başlayan soruşturma Vincent'in hayallerinin önündeki en büyük engellerden biri olarak karşısına çıkacaktır.

İnsanlar arasındaki ayrımcılık, hayallerden vazgeçmemek gibi önemli konular üzerine inşa edilmiş olan son derece etkileyici bir film dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Hikayenin kurgulanması ve işlenmesi gayet başarılı. Aksiyona sırtına dayamayan filmin, günümüz bilim-kurgularından farklı bir havasının ve tadının olduğunu düşünüyorum. Aksiyon olmasa da filmin sürükleyiciliğini ve gerilimini beğendiğimi belirtmek isterim.

Jude Law, Ethan Hawke ve Uma Thurman'dan oluşan oyuncu kadrosu da performansları ile rollerinin haklarını vermişlerdir. 

Kısacası izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz düşüncesindeyim.  


Gattaca (1997) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder