The Hangover Part III - Felekten Bir Gece 3 [2013]


2009 yılında vizyona giren ilk "Hangover/Felekten Bir Gece" filmi beklenenin çok üstünde bir başarı elde edince devam filmleri kaçınılmaz oldu. İlk filmi, 2011 ve 2013 yıllarında vizyona giren iki film devam etti. Ancak devam filmlerinin maalesef ilk filmin etkisini yarattığını söylemek zor.

Neyse lafı fazla uzatmadan filmin konusundan bahsedelim. Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) ve Doug (Justin Bartha) isimli dört kafadardan oluşan "Kurt Sürüsü"nü bu sefer çok daha büyük bir bela beklemektedir. Alan, artık çevresindeki sevdikleri için büyük sorun oluşturmaya başlamıştır. Arkadaşları Alan'ın Arizona'daki bir kliniğe yatması konusunda ikna etmişlerdir. Hep beraber yola çıkan arkadaşların yolu, uyuşturucu satıcısı Marshall (John Goodman) tarafından kesilir. Marshall her zamanki gibi Doug'u rehin alır ve Kurt Sürüsü'nden bir isteği vardır. O da Leslie Chow'u (Ken Jeong) bulmaları. Zira Mr. Chow, Marshall'dan 21 milyon dolarlık altın çalmıştır ve Marshall, altınlarını geri istemektedir. Kafadarlar bir şekilde Mr. Chow'a ulaşırlar. Ancak Mr. Chow tarafından yedikleri kazık nedeniyle başları çok daha büyük bir belaya giren kafadarlar, işlerin başladığı Las Vegas'a geri dönmek zorunda kalacaklardır.

Aslına bakacak olursanız, serinin en aksiyon dolu ancak bir o kadar da komediden en uzak filmi ile karşı karşıyayız dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Seri, devam filmleri ile birlikte komediden giderek aksiyona doğru kaymıştır düşüncesindeyim. Hikaye olarak sağlam bir hikaye üzerine kurulan film, geçmiş filmlere yaptığı göndermelerle hikaye bütünlüğünü sağlamayı başarıyor. Aynı bütünlük oyuncu kadrosunun korunması ile de desteklenmiştir. Ancak serinin son filminin beni hiç güldüremediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Leslie Chow ve Alan karakterleri üzerine odaklanmış olan film, bu karakterlerin abartılı davranışları ile izleyiciyi güldürmeye çalışmakta fakat bunu başaramamaktadır.

Sonuç olarak bence serinin en zayıf halkası olan bu filmi, ilk iki filmin hatırına izlemeniz gerekir düşüncesindeyim. Ancak gülme konusunda fazla bir beklentiye girmeyin derim.



The Hangover Part III (2013) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder