Gamer - Oyuncu [2009]


İdam mahkumlarının özgürlükleri uğruna ölümcül mücadelelere zorlanması konusu üzerine bu zamana kadar pek çok film izlemişsinizdir. İşte başrollerinde Gerard Butler'ın yer aldığı Gamer/Oyuncu filmi de bu konu üzerine inşa edilmiş bir film. Tabi üzerine zihin kontrolü eklenmiş hali diyebilirim.

Neyse gelelim filmimizin konusuna. Ken Castle ( Michael C. Hall ) tarafından icat edilmiş olan "Slayers" oyunu, idam mahkumlarına son bir şans vermektedir. Bu oyuna dahil olan mahkumların beynine nanoteknoloji aracılığı ile bir hücre yüklenmekte ve bu yüklenen hücreler sayesinde mahkumlar, bilgisayar aracılığı ile kontrol edilebilir hale gelmektedirler. Sisteme bağlı oyuncular ise mahkumları yöneterek online savaş oyunu oynamaktadırlar. Bu girilen savaşlardan 30 tanesinden ölmeden kurtulan idam mahkumları ise özgürlüklerine kavuşmaktadırlar. Tabi ki bu zamana kadar bunu başaran kimse olmamıştır. Ancak Kable ( Gerard Butler ) 27 savaştan canlı kurtulmuştur ve özgürlüğüne üç savaş kalmıştır. Bu oyun sayesinde dünyanın açık ara en zengin insanı haline gelmiş olan Ken Castle'ın Kable ile ilgili başka planları vardır. Tüm bunlar yaşanırken Humanzz isimli bir grup bilgisayar korsanı Castle'ın bu oyununu çökertmenin planlarını yapmaktadırlar. Humanzz, planını yerine getirebilmek için bir şekilde Kable'ı sistemden kaçırır. Sonrasında çok daha büyük bir mücadele başlamak üzeredir.

Filmin, son derece basit bir hikaye üzerine inşa edildiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Hikaye olarak hiç bir derinliği olmayan film, sahip olduğu bu açıklıkları bol aksiyon ve cinsellikle kapatmaya çalışmaktadır. Ki bunu yaparken de filmin yine sınıfta kaldığını belirtmek isterim. Zira filmin büyük bölümünü kapsayan aksiyon sahnelerinin son derece kötü çekildiğini, bu sahnelerde kameranın sürekli sallanması sebebiyle izleyicinin hiç bir şey anlayamadığını söyleyebilirim. Diğer taraftan aksiyon sahnelerinden artan zamanın cinsellikle doldurulmaya çalışıldığını ve bu durumun beni son derece rahatsız ettiğini belirtmek isterim.

Sonuç olarak son zamanlarda izlediğim en kötü filmlerin başında gelmektedir. Şiddetle uzak durmanızı tavsiye ederim. 



Gamer (2009) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder