Pitch Black - Derin Karanlık [2000]


Günümüz aksiyon sinemasının önemli isimlerinden biri olan Vin Diesel'ın dünya çapında tanınmasını sağlayan film, hiç şüphesiz 2000 yılında vizyona girmiş olan "Pitch Black - Derin Karanlık" filmidir. Ayrıca bu film, The Chronicles of Riddick / Riddick Günlükleri serisinin de ilk filmidir.

Neyse lafı fazla uzatmadan gelelim filmimizin konusuna. Dünyadan binlerce ışıkyılı uzakta seyahat etmekte olan sivil yolcu gemisi Hunter-Gratzner bilinmeyen bir sebepten dolayı ıssız bir gezegene facia gibi bir iniş gerçekleştirir. Yaklaşık olarak 40 kişiyi taşıyan gemiden iniş sonrasında sadece 10 kişi sağ çıkmıştır. Sağ kalanları ise çok daha büyük bir hayatta kalma mücadelesi beklemektedir. Zira düştükleri gezegen, üç farklı güneş tarafından ısıtılmaktadır ve sıcaklık dayanılmaz boyutlardadır. Ayrıca gezegende sadece 22 yılda bir gerçekleşen güneş tutulması sebebiyle gece olabilmektedir. Ancak gecenin gelmesi ilk başlarda hayatta kalanlar için olumlu bir gelişme gibi görünse de olaylar hiç de beklendiği gibi gelişmeyecektir. Zira karanlık olması ile birlikte, yer altında yaşayan yaratıklar yüzeye çıkmaya başlayacaktır. Gemi kazasından sağ kurtulanların tek şansı kanun kaçağı Richard B. Riddick ( Vin Diesel ) gibi görünmektedir. Birbirlerine tam olarak güvenemeyen bu 10 kişinin hayatta kalmak için beraber çalışması gerekecektir. Ancak bu, yaratıklara karşı koymaktan çok daha zor olacaktır.

Film, aslına bakacak olursanız, Riddick hikayesi ile ilgili bizlere çok bir şey anlatmamaktadır. Ancak film, zaten bununla da pek ilgilenmemektedir. Zira uzay gemisinin nereden nereye gittiği, Riddick'in neden arandığı gibi detaylar filmde izleyiciye anlatılmamaktadır. Bu açıdan film, hikaye olarak pek çok açık kapıya sahiptir diyebilirim. Ancak filmde ıssız bir gezegende hayatta kalma çabası son derece çarpıcı ve etkileyici bir şekilde izleyicinin beğenisine sunulmaktadır. Bunu yaparken de aksiyon, macera ve gerilim son derece başarılı bir şekilde harmanlanmıştır. Filmin başlarına heyecan, merak ve macera hakimken zamanın geçmesi ile birlikte gerilim ve aksiyon direksiyona geçmektedir. Gezegende havanın kararması ile birlikte izleyici ekran başına kilitlenmektedir dersem yanlış söylemiş olmam herhalde.

Film, görsellik olarak ne çok iyi ne de çok kötü diyemem. Ancak burada yaratık tasarımlarını çok beğenmediğimi belirtmek isterim. 

Sonuç olarak boş zamanda keyifle izlenebilecek filmlerden biridir. Vakit geçirmek için tavsiye ederim.



Pitch Black (2000) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder