The Switch - Sürpriz Baba [2010]


Anne veya baba olmak, insanların bu hayatta sahip olabilecekleri en güzel unvanlardan birincisidir. İşte başrolleriden Jennifer Aniston ve Jason Bateman'ın yer aldığı "The Switch - Sürpriz Baba" filmi de az çok bu konudan hareketle çekilmiş bir filmdir.

Wally Mars ( Jason Bateman ) ve Kassie Larson ( Jennifer Aniston ) her ne kadar zıt iki karakter olsa da çok yakın iki arkadaştır. Wally korkak, risk almaktan çekinen ve hafif nevrotik bir kişilikken Kassie ise tam tersi karakterde bir insandır. Kassie, artık yaşının geçiyor olduğu ve ileride çocuk sahibi olamam düşüncesiyle, çocuk doğurmaya karar verir. Bunun için sperm bankasına giden Kassie'nin aklı karışmıştır. Zira Kassie, spermini kullandığı donörün yani çocuğunun babasının kim olduğunu bilmek istemektedir. Ancak sperm bankasında donörün kimliği gizli tutulmaktadır. Kassie, bu sebeple donörü kendisi bulur. Roland ( Patrick Wilson ) isimli bu donörden, spermlerini para karşılığında satın alan Kassie, bu olayın gerçekleştiği günü bir partiyle kutlar. Bu partide içkiyi fazla kaçıran Wally ise kendi spermlerini Roland'ın spermleri ile değiştirir. Ki bu değişikliği Wally bile hatırlamamaktadır. Durumdan habersiz olan Kassie, Roland'ın spermleri vasıtası ile hamile kaldığını düşünmektedir. Doğumdan önce başka bir şehre taşınan Kassie, yedi yıl sonra New York'a geri döner. Bu arada Kassie'nin oğlu Sebastian ( Thomas Robinson ) da altı yaşına basmıştır. İki sıkı dost tekrar bir araya gelmiştir ve Wally ile Sebastian da tanışmıştır. Kısa sürede Wally, Sebastian'ın pek çok huyunun kendisine benzediğini görür. Olaylar da bu durum üzerine gelişir. 

Keyifli bölümleri olsa da genel olarak ağır ilerleyen bir film olduğunu düşünüyorum. Beklendiği gibi ilerleyen ve hiç bir sürpriz yapmadan beklendiği gibi son bulan bir film. Ancak buna rağmen ilk başlarda birbirlerinden haberi olmayan baba ve oğul arasında gelişen sevgi bağının seyirciye gayet başarılı bir şekilde aktarıldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ki filmi de genel olarak bu sevgi bağının taşıdığını belirtmek isterim. Tür olarak romantik-komedi filmi olsa da filmin güldürmekten ziyade izleyiciyi duygulandırdığını söylersem yanlış söylemiş olmam herhalde.

Sonuç olarak fazla beklentiye girmeden, vakit geçirmek amacıyla izlenebilir. Ancak vakit sıkışık ve izleyecek başka filmlerim var diyorsanız bu filmi izlememek çok bir şey kaybettirmez düşüncesindeyim. Tercih size kalmış.


The Switch (2010) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder