Speak - Konuş Benimle [2004]


Bazı şeyleri insanlarla konuşmak ve paylaşmak çok zordur

Amerikalı yönetmen Jessica Sharzer'ın yazıp yönettiği Speak / Konuş Benimle filminde başrollerde, Alacakaranlık film serisi ile ünlenen oyuncu Kristen Stewart yer almaktadır. 

Melinda Sordino ( Kristen Stewart ) 1 yıl önce okulunda başarı, notları iyi, arkadaşlarıyla mutlu bir lise öğrencisiyken, bir sonraki yıl depresif, mutsuz, notlarını önemsemeyen bir hal almıştır. Kimse ona ne olduğunu tam olarak bilemezken, o geçen yıl yaşadığı felaket niteliğindeki bir olayın üstesinden tek başına gelmeye çalışmaktadır. Melinda'nın karakteri o kadar değişmiş ve çöküşe uğramıştır ki, herkes bu çöküşü görmekte ve fakat yardım edememektedir. Kendisi de yardım istemeyen ve tüm bu süreci içinde yaşamaya çalışan Melinda sonunda tüm çözümün yine kendi içinde olduğunu keşfedecektir. 

Film günümüz ile geçmiş arasında flasback'ler ile gidip gelen bir süreçte ilerliyor. Durağan ama sıkmayan bir yapısı var. Melinda'nın her iki yıl arasındaki (neşeli/eğlenceli - negatif/mutsuz) değişimini gayeti iyi fark ediyorsunuz. Alacakaranlık serisinden tanıdığımız Kristen Stewart her iki rolün de gayet başarılı bir şekilde üstesinden gelmiştir. 

Üzerine uzun uzun konuşulacak, defalarca anlatılacak bir film değil. Zira tek bir konu ve bu konuyu gerçekçi işleyen tek bir süreç var. Film bu süreç üzerine kurulu. Spoiler vermek gibi olması ama filmin sonu da izleyici açısından tatminkar.

Sonuç olarak özellikle türü sevenler için boş bir vakitte izlenmesi gereken bir film.

Fragman
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder