Lethal Weapon 2 - Cehennem Silahı 2


Efsane kaldığı yerden devam ediyor
                                                                            
İlk filmin gişede yakaladığı büyük başarının ardından Lethal Weapon / Cehennem Silahı filminin devamının çekilmesi kaçınılmaz olmuştur. İlk filmden iki yıl sonra vizyona giren Cehennem Silahı 2 ile heyecan kaldığı yerden tam gaz devam ediyor.

Los Angeles'ta bir araç kovalamacası sonucunda yüklü miktarda altın ele geçirilmiştir. Polis, bu altınlara "Kruger Altını" ismini vermiştir. Ancak bu altınları ülkeye kimin soktuğu henüz büyük bir muammadır. Diğer taraftan yaklaşık 500 milyon dolarlık uyuşturucu parasını akladığını iddia eden Leo Getz ( Joe Pesci ) polisle anlaşarak mahkemede tanıklık yapmaya ve tüm bildiklerini anlatmaya hazırlanmaktadır. Ancak Leo'nun bu arada mahkemeye çıkana kadar korunması gerekmektedir. Leo'nun korunması görevi Martin Riggs ve Roger Murtaugh'a verilmiştir. Roger ve Martin bir yandan Leo'yu korurken diğer yandan kaçak altın soruşturmasını yürütmektedirler. Yapılan soruşturma sonucunda elde edilen deliller, hem uyuşturucu hem de kaçak altın olaylarının arkasında Güney Afrika Konsolosluğunda çalışan ve diplomatik dokunulmazlığı olan Arjen Rudd'u  ( Joss Ackland ) olduğunu işaret etmektedir. Ancak diplomatik dokunulmazlık sebebiyle Martin ve Roger'ın eli ve kolu bağlı durumdadır. Ancak Güney Afrikalıların sınırları aşması ve tüm polis teşkilatına savaş açmaları ile Roger ve Martin, polisliklerini bir kenara bırakarak savaşa savaşla cevap vermek zorunda kalacaklarıdır. 

Bir devam filmi olarak ilk filmin kalitesine ve eğlenceli hikaye anlatımına sahip bir devam filmi ile karşı karşıyayız dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Hatta bana soracak olursanız ilk filmden daha sürükleyici ve bağlayıcı bir film olduğunu söyleyebilirim. Aksiyonun ve heyecanın içine daha ilk sahne ile birlikte dalıyoruz ve bu andan itibaren de bir daha aksiyondan kopamıyoruz. Aksiyonun artması ile akılda kalıcı sahnelerin de artmış olduğunu söyleyebilirim. ( Tuvalet sahnesi, final dövüşü, Riggs'in evi yıkışı, sörf tahtası sahnesi v.b. )

Mel Gibson ve Danny Glover'ın birbirleri ile olan uyumunun bu film ile bir adım ileriye taşındığını söyleyebilirim. Ancak bu filmin ilk filmden daha eğlenceli bir film olmasını sağlayan başlıca etmen kesinlikle Joe Pesci'nin hayat verdiği Leo Getz karakteridir. Hatta bu film de Leo Getz o kadar sevilmiştir ki devam filmlerinde de kendisine yer verilmiştir. Adeta bmhteşem ikili bu film ile üçlüye dönüşmüştür.

Sonuç olarak izlenmesi gereken ve arşivinizde bulunması gereken bir filmdir. Mutlaka izlemelisiniz.

Lethal Weapon 2 (1989) on IMDb

Fragman
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder