Maze Runner: The Death Cure - Labirent: Son İsyan [2018]

Bildiğiniz üzere orijinal hikaye bulmakta zorlanan sinema sektörü için Dünya çapında ilgi uyandırmış olan roman serileri bulunmaz birer nimet konumuna gelmiş durumda. İşte roman uyarlaması furyasına katılan roman serilerinden biri de Amerikalı yazar James Dashner'in Labirent hikayesi. İlk kez 2014 yılında vizyona giren Labirent: Ölümcül Kaçış filmi ile beyazperdeye taşınan hikaye artık finale ulaşmış durumda. Bakalım serinin finali beklentileri karşılayabildi mi?

Önce hapsoldukları labirentten sonrasında WCKD isimli organizasyondan kurtulan Thomas ve arkadaşlarının yolu bir kez daha WCKD ile kesişmek zorunda kalacaktır. Zira Thomas'ın en yakın arkadaşı olan Minho WCKD tarafından ele geçirilmiştir ve Thomas'ın arkadaşını terk etmeye hiç niyeti yoktur. Minho'yu kurtarmak için WCKD tarafından inşa edilen ve kale gibi korunan, ayakta kalan son şehre giden Thomas ve arkadaşlarını ölümcül bir mücadele beklemektedir. Zira ne pahasına olursa olsun ışıl virüsünün tedavisini bulmayı amaçlayan WCKD hiç de hazırlıksız değildir.

Kendinden önce vizyona giren ilk iki filmde olduğu gibi aksiyonun içine doğrudan giriş yapan film, yine ilk sahnesi ile birlikte izleyicisini kendisine çekmeyi başarıyor. Önceki filmleri hatırlatmak derdinde olmayan film heyecan dolu bir aksiyon sahnesi ile açılış yapıyor. Siz daha "yahu ilk iki filmde ne olmuştu" derken film akıp gidiyor. Aksiyon olarak izleyicilerinin beklentilerini karşılamayı başarsa da filmin hikayenin uyarlanması açısından sınıfı geçemediğini düşünüyorum. Sürprizbozan olsa da değinmeden geçemeyeceğim; özellikle Thomas'ın şehre ana kapıdan girmeye çalışması veya WCKD binası içinde yaşananlar gerçekten çok basit ve komikçe kurgulanmıştır. Bu basitlikler ise filmin çok puan kaybetmesine sebep olmuştur düşüncesindeyim. 

Senaryonun el verdiğince oyunculuk olarak iyi iş çıkartan filmin en büyük artısı ise günümüz teknolojisinin tüm imkanlarını kullanılarak oluşturulan görsel kalitesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Gözü yormayan, sağlam görsel efektlerle süslenmiş olan aksiyon sahneleri gerçekten de çok başarılı.  

Kısacası benim beklentilerimi karşılayamayan film, seriyi, sönük bir finalle sonlandırıyor. Sonuç olarak ilk iki filmin hatırına izlenmesi gerekir düşüncesindeyim. Ancak beklentilerinizi düşük tutmanızı tavsiye ederim. 



Labirent: Son Isyan (2018) on IMDb


 Senaryo : 6.0
 Oyunculuk : 6.0
 Akıcılık : 7.0
 Görsel Kalite : 8.0
 Müzik : 6.0
  MAZLUM PUANI : 6.5
Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder