La Cara Oculta - Karanlık Taraf

Hollwood filmlerinin dev bütçeleri, sınırları zorlayan görsellikleri, gişe hasılatları milyonlarca insanı baştan çıkartırken, İspanyol filmleri akıl almaz senaryolar, kurgular ve oyunculuklarla Hollwood'a meydan okuyor...

Son zamanlarda izlediğim İspanyol filmlerini unutmakta zorluk çekiyorum. Bir şekilde ilginç konularıyla hafızada iz bırakmayı başarıyorlar. Özellikle gerilim ve korku öğerlerini, dram ile harmanlayıp, şaşırtıcı bir son ile süslüyorlar. Bunun son örneği, "La Cara Oculta" ile karşımıza çıkıyor. 

Filmimiz 3 ana karakter üzerinden işliyor. Orkestra şefliği yapan, genç ve gelecek vaat eden Adrian, sevgilisi Belen ile lüks diye nitelendirebileceğim bir malikanede mutlu mesut yaşamaktadır ta ki sevgilisi ortadan kaybolana kadar. Aslında edilgen bir cümle kurmamak gerekiyor çünkü Belen kendi isteği doğrultusunda ortadan kaybolarak sevgilisinin yokluğunda onu ne kadar merak edeceğini sınamak istiyor. Onsuz ne kadar hayatın anlamsız olduğunu, yokluğunun verdiği acıyı Adrian'ın gözlerinde görmek istiyor. Ne kadar aptalca söylememe gerek yok, fakat böyle bir şeye kalkışmasında sağlam bir gerekçe var, kıskançlık. Kaybolma yöntemi ise biraz enteresan ve bunun bedelini ağır bir şekilde ödeyecek. Filmin gizemini koruması için bu konuya değinmeyeceğim. Adrian ise Belen'in yasını başka bir bedende tutmakta gecikmiyor. Kaybolan sevgilisi Belen, Adrian'ın limbik sisteminden ani bir çıkışla yerini güzeller güzeli Fabiana'ya bırakıyor. Bundan sonra film yeniden başlıyor ve kaybolan Belen'i hatırlamaya başlıyoruz, hem de acı bir şekilde.


Belen'i canlandıran Clara Lago'ya ayrı bir parantez açmak gerek. Oyunculuğu ile göz dolduruyor ve bende ayrı bir yer edinmeyi başardı. Daha sonra 2012 yapımı "Tengo Ganas De Ti-Sensiz Olmaz" filminde de oyunculuğunu konuşturmuştu. Diğer oyuncular ise vasatı aşamıyor, ancak film konu ve kurgusuyla herşeyin üzerini örtbas ediyor zaten. Filmin arşivinizde kesinlikle yer edeceğini düşünüyorum. Bir de filmin fragmanını izlemenizi kesinlikle tavsiye etmeyeceğim, çünkü filmin büyüsünü tamamen bozuyor. Şimdiden iyi seyirler. 


The Hidden Face (2011) on IMDb
Google Plus'ta Paylaş

Unknown

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder