Breaking Bad


Ölümle yüzleşen sıradan bir adamın akıl almaz öyküsü...

Amerika'nın Meksika sınırında bulunan New Mexico eyaletinde bir şehir olan Albuquerque'de bir lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White ( Bryan Cranston ), karısı Skyler ( Anna Gunn ) ve oğlu Walter White Jr. ( RJ Mitte ) ile mutlu bir hayat sürmektedir. Karısı ikinci çocuklarına hamiledir. Erkek çocukları ise doğuştan gelen bir hastalıktan dolayı ancak koltuk değnekleri ile yürüyebilmektedir. White ailesinin bu mutlu yaşamı, Walter White'nin dördüncü safha akciğer kanseri olduğunu ve geriye en fazla dokuz-on ay gibi bir hayatının kaldığını öğrenmesi ile alt üst olur. Başta tüm psikolojisi bozulan ve tedaviyi reddeden Walter'ın aklında tek bir amaç vardır: O da kendisi öldüğünde ailesinin rahat bir hayat yaşamasını garanti altına almak. Bu doğrultuda bir hesap yapan Walter, öldüğünde ailesine 727 bin dolar para bırakabilirse, karısının ve çocuklarının ( en azından kolejden mezun olup bir iş bulana kadar ) kimseye muhtaç olmadan hayatlarını idame ettirebilecekleri sonucuna ulaşır. Kısa sürede bu kadar yüksek bir para kazanmasını sağlayacak tek şey ise sahip olduğu kimya bilgisi ile uyuşturucu üretmektir. Eski öğrencisi Jesse Pinkman ( Aaron Paul ) ile birlikte  metamfetamin üretimi işine girer. Ancak Walter'ın ürettiği uyuşturucunun şöyle bir özelliği vardır: Bu zamana kadar üretilebilmiş en saf  metamfetamin olması ve renginin beyaz yerine mavi olmasıdır. Ortağı Jesse ile birlikte Heisenberg lakabını kullanarak uyuşturucu piyasasında kısa zamanda pek çok kişinin ilgisini çekecekler ve bu sebeple başları beladan pek kurtulamayacaktır.
Jr, Walter, Skyler, Marie, Hank, Jesse

Konusunu kısaca özetledikten sonra gelelim dizi ile ilgili kısa bilgilere.
* Dizi; toplam 62 bölümden oluşmaktadır ve Eylül 2013 yılında final yapmıştır.
* Yayınlanmaya başladığı 2008 yılından bu yana 8 Emmy ödülü kazanmıştır. Bunların ikisi en iyi dizi alanındadır. Ayrıca Byran Carston da pek çok ödül kazanmıştır.
*Dizinin her bölümü yaklaşık 45 dakikadan oluşmaktadır.

 Bu zamana kadar pek çok diziyi takip etmiş ve bitirmiş biri olarak söyleyebilirim ki; benim için Breaking Bad dizisinin ayrı bir yeri vardır. Gerçekten de ilk sezonla birlikte, White ailesinin içinde bulundukları mutluluk tablosunun bir anda aldıkları kötü bir haberle nasıl yıkıldığına şahit oluyoruz. İster istemez insanda bizlerin de başına gelebilir düşüncesi oluşuyor. Walter White'ın inçinde bulunduğu çıkmaz ve çaresizlik; seyirciye mükemmel şekilde yansıtılmış durumda. Ancak zaman ve sezonlar ilerledikçe Walter'ın değişimine, zekasına ve gaddarlığına şahit olmaya başlıyoruz. Amacı uğruna herkesi ve her şeyi ( Ailesi ve Jesse dışında ) gözden çıkarabilen bir karaktere dönüşmeye başlıyor Walter White. Para kazanma hırsı yüzünden pek çok düşman edinmesine, ailesinin ve sevdiklerinin hayatlarını tehlikeye atmasına ve hatta kendisini amacından saptırmaya başlamasına rağmen bu hırstan bir türlü vazgeçememesi mükemmel şekilde kurgulanmış durumda. 

Başta var olan ve sonradan eklenen her bir karakterin diziye ayrı bir hava kattığını da söylemeden geçemeyeceğim. Özellikle Walter White, Jesse Pinkman, Hank Schrader, Avukat Saul Goodman,  Mike Ehrmantraut ve Gustavo 'Gus' Fring karakterlerinin diziyi ayrı bir seviyeye çıkardığını belirtmeden geçemeyeceğim.

Bu kadar sevilmesine, izlenmesine ve pek çok ödül kazanmış olmasına rağmen anlamsız yere uzatılmayarak mükemmel bir dizi finali ile dizinin sona ermesi de Breaking Bad'in en önemli artılarından.
Sonuç olarak iyi hikayesi ve kurgusu ile mükemmel oyunculukları ile son zamanların en iyi dizisi. Film izlemekten biraz sıkıldıysanız ve hala bu zamana kadar Breaking Bad de izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz.

Yayınlanma Tarihi : 2008 - 2013
Yönetici Yapımcı   : Vince Gilligan, Mark Johnson, Michelle MacLaren
Oyuncular               : Bryan Cranston - Walter White (62 Bölüm, 2008-2013 yılları)
                                 Anna Gunn - Skyler White (62 Bölüm, 2008-2013 yılları)
                                 Aaron Paul - Jesse Pinkman (62 Bölüm, 2008-2013 yılları)
                                 Dean Norris - Hank Schrader (62 Bölüm, 2008-2013 yılları)
                                 Betsy Brandt - Marie Schrader (62 Bölüm, 2008-2013 yılları)
                                 RJ Mitte - Walter White, Jr. (62 Bölüm, 2008-2013 yılları)
                                 Bob Odenkirk - Saul Goodman (43 Bölüm, 2009-2013 yılları)
                                 Steven Michael Quezada - Steven Gomez (34 Bölüm, 2008-2013 yılları)
                                 Jonathan Banks - Mike Ehrmantraut (28 Bölüm, 2009-2012 yılları)
                                 Giancarlo Esposito - Gustavo 'Gus' Fring (26 Bölüm, 2009-2011 yılları)
IMDB Puanı           : 9,5
Mazlum Puanı        : 9,5
Tür                          : Suç, Drama, Gerilim
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder