The Golden Child - Altın Çocuk [1986]


Los Angeles'tan Tibet'e uzanan bir maceraya hazır mısınız? 

Efsaneye göre her bin yılda bir, dünyadaki iyiliği korumak ve kötülüğün dünyaya hükmetmesini engellemek için mükemmel bir çocuk dünyaya gelir. Golden Child - Altın Çocuk ismi verilen bu üstün varlık, kötülüğün karşısındaki en büyük silahtır. Günümüzün ( filmin çekildiği yıl olan 1986 yılında ) Altın Çocuğu, kötülüğe hizmet eden ve başlarında Sardo Numspa ( Charles Dance ) adında gizemli bir ismin bulunduğu kişiler tarafından kaçırılır. Ancak çocuk o kadar güçlüdür ki, çocuğu öldürmek şu aşamada mümkün değildir. Çocuğu öldürebilmek için önce onun güçlerini zayıflatmak ve sonrasında özel bir hançer kullanılması gerekmektedir. Bu arada Los Angeles'ta kayıp çocukları bulması ile ün salmış olan Chandler Jarrell ( Eddie Murphy ) da kaçırılmış bir kız çocuğunun peşindedir. Altın çocuğu korumakla görevli olan Kee Nang ( Charlotte Lewis ) ile Chandler Jarrell'ın yolları bir şekilde kesişir. Kee Nang, hikayeyi Chandler Jarrell'e anlatır. Başlarda doğal olarak hikayeye inanmayan Chandler, ancak yine de çocuğu bulmayı kabul eder. Sonrasında yaşanan olaylar neticesinde Chandler da efsaneye inanmaya başlar. Ancak kötülüğü yenip çocuğu bulmak hiç de kolay olmayacaktır.

Konu olarak eğlenceli bir hikaye üzerine inşa edilmiş olan klasik bir Eddie Murphy filmi dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Seyirciyi sıkmadan kendisini izlettirmeyi başaran film, bu açıdan iyi bir iş çıkarıyor diyebilirim. Ta ki filmin finaline kadar. Filmin finalinde Sardo Numspa'nın dönüştüğü ve son derece kötü görsel efektlere sahip olan sahneler filmin en kötü tarafını oluşturmaktadır. Böyle bir sonla bitmeseydi çok daha iyi bir film olabilirdi düşüncesi bende ağır basmaktadır.

Diğer taraftan oyunculuk olarak Eddie Murphy dışında yan rollerde oynayanların filmi çok bir şey kattığını söylemek zordur düşüncesindeyim. 

Sonuç olarak boş vakitte izlenebilir. Ancak izleyecek başka filmleriniz varsa bu filmi izlememek size çok bir şey kaybettirmez düşüncesindeyim.

The Golden Child (1986) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder