Midnight In Paris - Pariste Gece Yarısı [2011]


Sanat kokan muhteşem bir Woody Allen filmi, tarzı sevenler mutlaka izlemeli...                      
                                                                              
İşte sizlere MUHTEŞEM bir film. Woddy Allen'dan güzel bir hediye.. Paris'te Gece Yarısı. İlginç bir senaryo, iyi oyuncular ve buram buram sanat kokan bir film.

Gil ( Owen Wilson ) ve Inez ( Rachel McAdams ) Paris'e tatil için gelen bir çifttir. Her ne kadar bir çift olsalar da aslında tamamen farklı dünyaların insanlarıdırlar. Gil, Hollywood'da senaristlik yapmaktadır. Ancak asıl istediği bu değildir. Gerçek arzusu hayranı olduğu yazarların izinden gitme ve onlar gibi güzel eserler yazmaktır. Ancak güç, statü ve paraya daha çok önem veren Inez, Gil'in Hollywood'da senaristlik yapmasından memnundur. Aslında çifti gördüğünüzde birbirlerine ne kadar uymadıkları o kadar göze çarpıyor ki, Gil'in Inez'i neden sevdiğini bulmaya çalışırken yakalıyorsunuz kendinizi. Tabi erkekler de, bu kız bu adamda ne buluyor diyebilir. Güzelliklerden bahsetmiyorum. Ama ruhları birbirinden o kadar farklı bir çift ki. Burada güzel olan, burnuna rağmen Owen Wilson.

Gil Paris'te kendi kendine gezmelere çıkar ve hayatında belki de bir daha asla yaşayamayacağı bir şeyle karşılaşır. Tam gece yarısı, çanlar çalarken.. da daaaaaammm! Gil bambaşka bir zaman diliminde bulur kendini. Tam da istediği ve hayalini kurduğu ünlü yazarların hayatında. Ama işin tadını kaçırmamak adına daha fazla şey anlatmayacağım. 

Neticede Gil bu yeni dünyada başka bir kadına aşık olur. Marion Cotillard da sevilmeyecek gibi değildir hani. Gil, aslında hayatının kadınının Inez ile hiç alakası olmadığını keşfeder. (Yani bizim baştan anladığımız, Gil'e anca dank eder). Film bize çeşitli dönemlere ait Paris'i masal tadında sunuyor. Sürpriz sonu ile de (ki ben bu sonu tahmin etmiştim) güzel bir final olmuş. 

İzlemeniz kesinlikle ama kesinlikle tavsiye olunur. Tam benlik bir filmdi. Tadına doyamadım diyebilirim. Keşke izlememiş olsaydım, tekrar tekrar izlesem ve yeniden şaşırsaydım... Ne güzel olurdu. 


Tarzını seven için muhteşem bir film. Ayrıca filmin 2012 yılında 'En iyi orjinal senaryo' dalında Oscar aldığını da belirtmek isterim.

Sonuç olarak türünün en iyilerinden biri olan bu muhteşem filmi mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

İyi seyirler dilerim.

Midnight in Paris (2011) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder