The Sixth Day - Altıncı Gün [2000]


Doksanların sonu iki binli yılların başında gündemde olan konulardan biri de klonlama idi. Bildiğiniz gibi koyunun klonlanması ve daha sonrasında bu teknolojinin hastalık tedavisinde kullanılacağı yıllarca gündemde kalmıştır. İşte bu klonlama konusundan etkilenen sinema sektörü de klonlama unsurunu filmlerinde kullanmaya başladı. Bu filmlerden biri de Arnold Schwarzenegger'in başrollerinde yer aldığı "The Sixth Day - Altıncı Gün" filmidir.

Filmin konusuna gelince; "Yakın gelecekte, insan dışında her şey klonlanmaktadır. Bitkiler, yiyecekler, hayvanlar vs.... Sadece insan klonlamak Altıncı Gün yasaları yasaklanmıştır. Bir havayolu şirketinde helikopter pilotluğu yapan Adam Gibson'ın ( Arnold Schwarzenegger ) hayatı, bu klonlama şirketinin sahibi Michael Drucker'i ( Tony Goldwyn ) bir yere götürmesi işinin alınması ile değişecektir. Taşıma işinin olduğu gün, Adam' ın işi çıkmıştır. İş arkadaşı Hank (Michael Rapaport), Adam'ın yerine geçer. Ancak bu gezi esnasında bir suikast gerçekleşir. Michael Drucker ve Hank öldürülmüştür. Durumdan habersiz olan Adam, akşam eve döndüğünde kendisinin klonlanmış olduğunu görür. Ayrıca bir takım adamlar da bu klonlama işini örtbas etmek için kendisinin peşindedir. Adam, bu andan itibaren hem kendi hayatını geri kazanmak hem de önemli kişileri öldürüp klonlayarak dünyayı ele geçirmeye çalışan bu şirketin faaliyetlerini engellemek için ölüm kalım mücadelesi vermek zorundadır."

Sağlam konusu ve bol aksiyonu ile iyi bir bilim-kurgu, aksiyon filmidir. Hikayenin işlenişi ve oyunculuklar çok başarılı desem yanlış söylemiş olmam. Film sonuna kadar sıkılmadan kendisini izlettirmeyi başarıyor. Ayrıca oyuncu kadrosunun, filmdeki karakterlere çok yakıştığını belirtmeliyim. Michael Rooker ve Tony Goldwyn, kötü adam rolüne, Arnold Schwarzenegger'in aksiyon filmlerine çok yakıştığını söylemek isterim.

Sonuç olarak bilim-kurgu ve aksiyon filmlerinden hoşlanıyorsanız, türünün iyi bir örneği olan bu filmi de mutlaka izlemelisiniz.

The 6th Day (2000) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder