Coco [2017]

2017 yılının sonunda vizyona giren ve 90.Akademi Ödüllerinde En İyi Animasyon Filmi ödülünü kazanan Coco, bizleri eğlenceli fakat bir o kadar da hüzünlü bir maceraya davet ediyor. Miguel ile birlikte ölüler diyarına yolculuğa hazır mısınız ?

Miguel, geçmişte yaşanmış olan trajik bir olay sebebiyle müzikten nefret eden, geçimlerini ayakkabı üreterek sağlayan geniş Rivera ailesinin bir üyesidir. Ailesinin tüm baskısına rağmen Miguel'in tek hayali müzik yapmak ve kahramanı Ernesto de la Cruz gibi büyük bir müzisyen olmaktır. Meksika'nın ulusal bayramı olan Ölüler Günü'nde düzenlenen yetenek yarışmasına katılmak isteyen Miguel'in gitar bulması gerekmektedir. Ernesto de la Cruz'un anıt mezarına giren ve oradaki gitarı alan Miguel, gitarı çalması ile kendisini ölüler diyarında bulacaktır. Gün doğmadan geri dönmek zorunda olan Miguel, ölüler diyarında nefes kesen bir maceraya atılır.

Eğer filmin fragmanını izlemişseniz Coco'nun eğlenceli ve bir o kadar da renkli yapısı ile yaşı küçük izleyicilere yönelik olduğunu düşünebilirsiniz. Gerçekten de ölüler diyarının neredeyse gerçek dünyadan bile neşeli ve renkli olduğu düşünüldüğünde bu durumun tamamen küçük izleyicileri de çekmek için yapıldığını anlayacaksınız. Ancak hikaye derinleştikçe durumun hiç de böyle olmadığını anlıyoruz. Zira hayallerden vazgeçmemek ve onları kovalamak ana hikayesi üzerine kurulmuş olan film, altta yatan aile olmak ve geçmişimizi unutmamak dersleri ile biz büyükleri de bir hayli düşündürüyor. Hatta ailecek izliyorsanız çocuğunuz gülüp eğlenirken kendinizi gözleri yaşlı bir şekilde filmi izliyor bulabilirsiniz. Tüm yukarıda anlattıklarıma ilaveten son derece başarılı müzikleri, komik ölüler diyarı karakterleri ile film aldığı Oscar ödülünün hakkını verdiğini de rahatlıkla söyleyebilirim.


Uzun lafın kısası eğer Coco'yu hala izlemediyseniz ilk fırsatta izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

"Remember Me"


Coco (2017) on IMDb


 Senaryo : 8.0
 Akıcılık : 9.0
 Görsel Kalite : 9.0
 Müzik : 9.0
  MAZLUM PUANI : 9
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder