The End of the F***ing World

The End Of The F***ing World Netflix’in en son yapımlarından biri olarak kısa bir zaman önce yayınlanmaya başladı. 1. sezonu 8 bölümden oluşan her bölümü 20’şer dakika olan bir mini dizi. Anlayacağınız süre yönünden tam kıvamında. Aslında mini dizi olması bu diziyi severek izlemeniz için başlı başına bir sebep olabilecekken kara mizah içermesi ve eğer benim gibi İngiliz aksanı duyunca kendinden geçenlerdenseniz İngiliz dizisi olması da cabası. Ah bir de her bölümde “daha iyisi olamazdı” diye dinlediğiniz, izlediğiniz sahnelerle uyumlu giden o müzikler yok mu… Hepsini tek tek anlatacağım. 

Here we go… 

Başrolde iki ergen. Bir erkek bir kız. Erkek olan James. Annesinin gözleri önünde kendini öldürmesinden sonra kendini toplayamamış, çocukluğundan beri pek çok hayvan öldürmüş, kendisinin sosyopat olduğunu düşünen ve ilk insan kurbanını öldürmek için gün sayan bir genç. Kız olan Alysaa. Daha çocukken babası tarafından terkedilen bu yüzden annesinin üvey babası ve üvey kardeşleriyle kurduğu hayatın içinde yabancı gibi yaşayan, hayata karşı öfkeli, asi bir genç; aynı zaman James’in potansiyel ilk kurbanı. Dizide James’in Alysaa’yı öldürmek için; Alysaa’nın ise içinde bulunduğu hayattan kaçıp, uzaklaşmak için James ile sevgili olmasını izliyoruz. 

Dizinin yakaladığı başarının sırrı ise; bu ikilinin çıktıkları yolculukta başlarından geçen olaylar ve düşüncelerindeki değişim. Düşündüğünüzde çok klişe ve çok ergence gelebilecek olayların işleniş şekli ise çok başarılı. James ve Alysaa’nın rollerindeki başarıları su götürmez bir gerçek. Bu başarı sadece başroller ile sınırlı kalmayıp dizinin her karesinde gördüğümüz tüm yan karakterler için de geçerli. 


Şimdi gelelim seslere… En başta da belirttiğim gibi dizideki müzik kullanımı ve şarkı seçimleri çok başarılı. Gerçekten de görsel olarak izlediğimiz sahneyi işitsel olarak en iyi yansıtan müziğin seçilmiş olması ayakta alkışlanması gereken bir detay. Dizide James ve Alysaa’nın içsesleri ise diğer bir detay. İki ergenimizin duygularını, düşüncelerini, değişimlerini bu iç sesler sayesinde öğreniyoruz. En önemlisi onlar birbirlerinin ne düşündüğünü bilmezken biz seyirci olarak biliyoruz. 

Son olarak gelelim dizinin tamam mı devam mı durumuna.. Dizinin finali öyle bir noktada bitiyor ki senaristler bu saatten sonra tamam derlerse 1 sezonluk güzel bir mini dizi olarak akıllarda kalacak; devam derlerse dizi dünyası alternatif olarak izlenebilecek bir dizi kazanmış olacak. 

Benim fikrimi soracak olursanız, dizi bu şekilde final yapmış olmalı. Ama olur da 2. Sezon bizlerle buluşacak olursa ilk izleyenlerden biri olacağım konusunda da şüphem yok… Bakalım, bekleyelim ve görelim.

Derya YURTERİ
The End of the F***ing World (2017– ) on IMDb

 Senaryo : 6.0
 Oyunculuk : 9.0
 Akıcılık : 8.0
 Görsel Kalite : 7.0
 Müzik : 10
  MAZLUM PUANI : 8

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder