Speed - Hız Tuzağı [1994]

Hani bazı filmler vardır kaç kere izlemiş olursanız olun bir yerde karşınıza çıktığında oturup hiç sıkılmadan izlersiniz ya işte Keanu Reeves ve Sandra Bullock'un baş rollerinde yer aldığı Speed - Hız Tuzağı filmi de tam da bu tarz bir film.

Gelelim filmimizin konusuna. Los Angeles Polis Departmanı'nda görevli polis memuru Jack Traven ( Keanu Reeves ) bir binada bulunan asansöre yerleştirilmiş olan bombayı durdurur ve pek çok masum insanın hayatını kurtarır. Ancak bombacı teröristin durmaya hiç niyeti yoktur. Bu sefer de şehir otobüslerinden birine çok daha büyük bir bomba yerleştiren bombacımız ile Jack Traven arasında kedi fare oyunu yeniden başlamıştır. Şehir otobüsü hızının saatte elli kilometreye çıkması ile bomba aktif olur ve otobüsün bir daha elli kilometrenin altına düşmemesi gerekecektir. Jack bir yandan otobüsteki insanları kurtarmaya çalışırken bir yandan da bombacıyı yakalamak zorunda kalacaktır. Artık kıyasıya kovalamaca başlamıştır. 

Basit ve aslına bakacak olursanız klişelerle dolu bir film olsa da sürükleyici hikaye anlatımı, sağlam aksiyonu ile zamanının çok ötesinde bir film olduğunu, kaç sefer izleseniz de yeniden izlediğinizde sıkılmayacağınızı rahatlıkla söyleyebilirim. Keanu Reeves'in ilk filmi olmasa da kendisinin tüm dünyaca tanınan bir aktör olmasında bu filmin katkısının büyük olduğunu düşünüyorum. 

Sonuç olarak izlenmesi ve yapıyorsanız arşivinizde bulunması gereken bir film olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 



Speed (1994) on IMDb

 Senaryo : 7.0
 Oyunculuk : 6.5
 Akıcılık : 8.0
 Görsel Kalite : 7.5
 Müzik : 7.0
  MAZLUM PUANI : 7.5

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder