Mission: Impossible II - Görevimiz Tehlike 2 [2000]


"Kahraman arayışı, her kahraman için gerekli olan ilk şey ile başlar: bir düşman ile"

İşte Mission: Impossible / Görevimiz Tehlike film serisinin ikinci halkasının ana konusunu kısaca bu şekilde açıklayabiliriz. 

1996 yılında vizyona giren ilk filmin üstünden dört yıl geçmiştir. Bu sefer film, yönetmen John Woo'ya teslim edilmiş durumda. Bu yönetmen değişikliği, seriyi, aksiyon olarak ileri taşısa da maalesef hikayeden ödün verilmiş durumda.


Neyse lafı fazla uzatmadan filmin konusundan bahsedelim. Dr. Nekhorvich ( Rade Serbedzija ), geliştirmiş olduğu Chimera virüsü ve onun antikoru olan Bellerophon'un kötü ellere geçmesini engellemek amacıyla, eski dostu Dimitri'nin (Ethan Hunt/Tom Cruise ) yardımına başvurur. Ancak IMF teşkilatı, Ethan Hunt'a ulaşamaması nedeniyle bir diğer önemli ajanı olan Sean Ambrose'yi ( Dougray Scott ) bu operasyonda görevlendirir. Ancak Sean Ambrose'nin taraf değiştirmesi ile birlikte işler yine Ethan Hunt'ın başına kalacaktır. Sean Ambrose, sadece Bellerophon'u ele geçirebilmiştir. Büyük planını gerçekleştirebilmek için Chimera'yı da ele geçirmek amacındadır. Ethan Hunt ve ekibi ise Chimera'nın ele geçmesini engellemek için Chimera'yı yok etmenin planlarını kurmaktadır. Bu arada Sean Ambrose'nin planlarını öğrenmek için, Ambrose'nin eski sevgilisi Nyah Nordoff-Hall'u ( Thandie Newton ) da ekibe katan Ethan, yine amansız bir mücadele ile baş başa kalacaktır.

Yukarıda da bahsetmiş olduğum üzere, yönetmen değişikliği, filmi, aksiyon olarak bir kaç adım ileri taşımıştır. Zira ilk filmin aksine, sırtını sıkı aksiyona dayamış bir film ile karşı karşıyayız. Filmin başındaki anlamsız araba kovalama sahnesini saymazsak, genel olarak abartılı da olsa aksiyon sahnelerinin iyi kurgulanmış olduğunu söyleyebilirim. Ancak diğer taraftan bu filmin, hikaye örgüsü ve anlatımı olarak ilk filmin gerisinde olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Zira ilk filmin, çok daha iyi kurgulanmış ve izleyiciyi ters köşe yapmayı başaran bir hikaye üzerine inşa edildiğini belirtmek isterim. Genel olarak bu filmin de hikayesi iyi olsa da tek bir çizgide giden hikayesi izleyiciyi şaşırtmadan, tahmin edilebilir şekilde ilerlemekte ve aynı şekilde sona ermektedir. Kısacası aksiyon için biraz hikayeden ödün verilmiştir düşüncesi bende ağır basmaktadır.

Tom Cruise, Dougray Scott, Thandie Newton, Ving Rhames, Brendan Gleeson, Richard Roxburgh ve Anthony Hopkins gibi önemli isimlerden oluşan oyuncu kadrosu da filme olan ilgiyi arttırmaktadır. Anthony Hopkins'in, çok kısa bir süre görünse de filme ayrı bir hava kattığını, Tom Cruise'nin aksiyon sahnelerinin hakkını verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. 

Sonuç olarak aksiyon filmlerini seviyorsanız bu film de hoşunuza gidecektir. İzlemenizi tavsiye ederim.




Mission: Impossible II (2000) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder