Spider-Man 3 - Örümcek Adam 3



Spider-Man/Örümcek Adam serisinin üçüncü ve son filminde işler Peter Parker için çok daha karışık bir hal alıyor.

Peter Parker/Spider-Man/Örümcek Adam ( Tobey Maguire ) zor günleri geride bırakarak işleri yoluna koymaya başlamıştır. Çocukluğundan beri sevdiği Mary Jane ( Kirsten Dunst ) evlenmekten vazgeçmiştir. Dahası Mary Jane de Peter'ı sevdiğini itiraf etmiştir. İkili, güzel bir ilişki yaşarken işler Mary Jane için de yolunda gitmektedir. Zira Mary Jane de hayallerini süsleyen oyunculuğa adım atmıştır. Peter için tek sorun en yakın arkadaşı Harry ( James Franco ) ile ilişkisidir. Çünkü Harry, babasının ölümünden Spider-Man'ı sorumlu tutmaktadır. Dahası Spider-Man'ın en yakın arkadaşı Peter Parker olduğunu da öğrenmiştir. Ancak Mary Jane ve Peter'ın bu mutlu hayatı çok uzun sürmeyecektir. Kısa zamanda Peter ve Mary Jane'in arası açılacak ve Mary Jane de yaşadığı sorunlardan kurtulmanın yolunu Harry de bulacaktır. Tüm bu sorunlar yaşanırken Peter, amcasının katilinin hala hayatta olduğunu öğrenecek ve intikam isteği yeniden canlanacaktır. İşte böyle bir ortamda uzaydan gelen gizemli bir organizma tesadüf eseri Peter'a ulaşır. Başlarda bu siyah madde sayesinde çok daha güçlenen Peter, zaman geçtikçe kendisini kaybetmenin sınırına gelecektir. Ancak bu uzaylı yaşam formundan kurtulmak hiç de kolay olmayacaktır. Ki bu uzaylı yaşam formundan kurtulmak çok daha büyük sorunlara yol açacaktır.

İlk filmden bu yana ilmek ilmek işlenen hikaye, bu film ile çok daha karmaşık bir hale bürünüyor dersem yanlış söylemiş olmam herhalde. Farklı pek çok hikayenin işlenmesi, filmi çok daha eğlenceli bir yapıya taşıyor olsa da bu kadar çeşitlilik bazı önemli olayların geçiştirilmesine neden olmuştur düşüncesindeyim. Örnek verecek olursak Flint Marko'nun hikayesi veya Venom'un ne olduğu ya da Harry'nin fikirlerinin değişmesi adeta oldu bittiye getirilmiştir. Özellikle çizgi roman ve çizgi dizide Spider-Man'in en güçlü düşmanlarından biri olan Venom gibi bir karakterin bu kadar kötü kullanılması sebebiyle heba edilmesine anlam verebilmiş değilim. 

Hikaye örgüsündeki bu karmaşıklığa rağmen hikaye anlatımının çok daha eğlenceli olduğunu ve filmin, bu nedenle daha çizgi romanvari bir havaya büründüğünü belirtmek isterim.

Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte görsel efektlerin de ilk iki filme göre daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. 

Sonuç olarak belki de serinin en zayıf halkası diyebileceğim bu film yine de izlenmeyi hak ediyor. İzlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim.



Spider-Man 3 (2007) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder