Premium Rush - Acil Teslimat [2012]


Farklı hikayesi ile ailecek izleyebileceğiniz eğlencelik bir aksiyon filmi.
                                                                                     
19 Milyonu aşkın nüfusu ile Amerika Birleşik Devletlerinin ve Dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olan New York. Özgürlük Heykeli, Empire State Binası, Central Park ve Times Meydanı gibi simgeleriyle Dünyanın en popüler şehirlerinden biri.

İşte böyle bir şehirde bisikletli kurye olarak hayatını kazanmayan çalışan Wilee'nin ( Joseph Gordon-Levitt ) hikayesi, Acil Teslimat filmi. Wilee, kullanmakta olduğu vitessiz tek çarklı ve frensiz ( daha doğrusu kontra-pedel diyebilirim ) bisikleti ile belki de mesleğinin en iyisidir. Wilee, zaten yaptığı meslek dolayısıyla her gün canını tehlikeye atmaktadır. Wilee, günün son teslimatını gerçekleştirmek için üniversitede görevli Nima'dan ( Jamie Chung ) bir zarf teslim alır. İş kolaydır. İlgili zarfı Çin Mahallesinde bulunan bir adrese teslim etmek. Ancak bu teslimat o kadar da kolay olmayacaktır. Zira anlam veremediği şekilde peşine Bobby Monday ( Michael Shannon ) isimli bir polis takılmıştır. Polisin tek amacı ilgili zarfın kendisine teslim edilmesidir. Wilee de kendisine kurye merkezinden böyle bir talimat gelmediği için zarfı polise teslim etmez. Sonrasında ise New York sokaklarında ölümüne bir kovalamaca başlamıştır.

Fazla karışık olmayan hikayesi ile eğlencelik bir film ile karşı karşıyayız. Kumar bağımlısı ve mafyaya bulaşmış olan kirli bir polis, kendisini işine adamış genç bir adam. Konu klasik gibi görünse de bisiklet teması üzerine bir film yapılması fikri bu zamana kadar çok da rastlamadığımız bir fikir olarak karşımıza çıkmaktadır. Orijinal bir hikayeye sahip filmin diğer bir artısı da hiç düşmeyen temposu. Sahip olduğu bu tempo ile film daha ilk sahneden seyirciyi kendisine bağlıyor. Kurşunların havada uçuşmadığı, arabaların patlamadığı ve insanların anlamsızca dövüşmediği farklı tarz bir aksiyon filmi.

Diğer taraftan farklı kamera açılarının kullanılması ise filmde seyir zevkini arttıran önemli faktörler arasındadır. Kafa kamerasının ve gökyüzü kamerasının kullanılması, zamanın durarak Wilee'nin seçeneklerini değerlendirdiği sahnelerin tasarımı son derece başarılıdır.

Sonuç olarak ailecek izlenebilecek bir aksiyon filmi arıyorsanız, Acil Teslimat filmi sizler için iyi bir tercih olacaktır düşüncesindeyim.

Premium Rush (2012) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder