Catch Me If You Can - Sıkıysa Yakala [2002]

Filmi defalarca izlememe rağmen yine de denk geldiğimde tekrar izleyebileceğim filmlerden biri. Ve her izlediğimde aklıma gelen sorulardan birisi “ yasadışı işlerde, yakalanmadan ve başka insanların ölümüne sebep olmadan ne kadar ileri gidilebilir”. Bunu yapabilmek için insanın ne kadar olgunlaşması gerekir yada tecrübe nasıl edinilir. Merak mı ettiniz? O zaman işte size bu soruları karşılayabilecek nitelikte bir film.

Henüz 15 yaşında olan Frank (Leonardo DiCaprio), babasının (Christopher Walken) devlet ile olan sorunları sonrası hayatlarındaki yaşadıkları değişiklikler, bunlara bağlı olarak annesinin (Nathalie Baye) babasını arkadaşı ile aldatması ile sonuçlanan boşanma olayı sonrasında evden kaçmıştır.
 
Beş parasız ve 15 yaşında bir insanın nasıl kolay para kazanacağı belki çok basit anlatılmış gibi gözüksede aslında zekanın ne kadar ön planda olduğuna vurgu yapılmış. Ki artık duramayacak noktaya gelmiş olan Frank’in peşine düşen FBI banka sahtecilikleri uzmanı Karl Hanratty (Tom Hanks) nin zekasını da göz ardı etmemek gerek.

Pan - Am maaş çeklerini bozdurmak için pilot olması ile başlayan macera, ardından doktorluk ve avukatlık ile devam ediyor. Filmin final bölümünde ise, (yakalanmadan önce son yaptığı iş) yuh artık diyebilirsiniz.
İki saatten fazla sürse de filmin temposu devamlı yüksek. Gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlanmış olan filmde, FBI tarafından en çok arananlar listesine en genç dolandırıcı ünvanı ile girmiş olan Frank Abagnale Jr. hayatı anlatılmış ve gerçek Abagnale’de filmi çok başarılı bulduğunu söylemiştir.

Catch Me If You Can (2002) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder