Upgrade [2018]


Gelişen teknoloji pek çok açıdan insan hayatını kolaylaştırıyor olsa da zaman zaman büyük dertlerin de ortaya çıkmasına neden olabiliyor. İşte Leigh Whannell'ın yazıp yönettiği Upgrade filmi de tam da böyle bir film.

Yakın gelecekte her şeyin yapay zekaya sahip bilgisayarlar aracılığıyla gerçekleştirildiği bir dünyada eski moda araçların tamirini yine eski moda yöntemler ile yapan Grey Trace'in, eşi Asha ile birlikte mutlu ve huzurlu bir hayatı vardır. Ancak Grey ve Asha'nın bu mutlu hayatı bir gecede alt üst olacaktır. Zira akşam eve dönmek için yola düşen Grey ve Asha bilinmeyen kişilerce saldırıya uğrar. Bu saldırı sonucunda Asha ölür; Grey ise boyundan aşağısı felç olarak hayatına devam etmek zorunda kalacaktır. Grey'in tüm umutları yok olmuşken, aracını tamir ettiği genç milyarder Eron Keen, Grey'e reddedemeyeceği bir tedavi teklifinde bulunur. Tedavi sonucunda Grey'in vücuduna STEM adı verilen, yapay zekaya sahip bir implant yerleştirilir. STEM sayesinde yeniden yürümeye başlayan Grey, implantın, sadece yürümesine yardımcı olmadığını, bir takım özel yetenekleri de kendisine bahşettiğini anlayacaktır. Artık karısının katillerinin peşine düşen Grey, intikamını alabilecek midir?

Ne yalan söyleyeyim çok büyük beklentim olmadan vakit geçirmek için filmi izlemeye başladım. Ancak film ne zaman başladı ne zaman bitti hiç farkına varmadan zaman su gibi akıp geçti. Filmin sonunda ise son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biri olduğu konusunda hiçbir şüphem yoktu. 

İyi kurgulanmış hikayesi, sağlam dövüş sahneleri, Grey Trace karakterini canlandıran Logan Marshall-Green'in başarılı performansı ve de bu tarz filmler için sürprizli denebilecek finali ile gerçekten de son zamanlarda çekilmiş en iyi bilim-kurgu filmlerinden biri olduğunu söylersem fazla abartmış olmam herhalde. Özellikle Logan Marshall-Green'in STEM takıldıktan sonraki robotik hareketlerini çok beğendiğimi, oyuncunun tek başına göstermiş olduğu performansın filmin başarısında büyük pay sahibi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Sonuç olarak mutlaka izlenmesi gereken bir film olduğunu söyleyerek ilk fırsatta izlemenizi şiddetle tavsiye ederim. 


Upgrade (2018) on IMDb

 Senaryo : 7.5
 Oyunculuk : 8.0
 Akıcılık : 9.0
 Görsel Kalite : 8.0
 Müzik : 7.0
  MAZLUM PUANI : 8.0

Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder