Christopher Lee Hayatını Kaybetti


Orta Dünya Yasta..                                                                                                        

Frankenstein, Kont Drakula, Star Wars serisinde Kont Dooku ve en son Yüzüklerin Efendisi'ndeki Saruman karakteriyle hafızalarda yer eden ünlü aktör Sir Christopher Lee 93 yaşında hayatını kaybetmiştir.

Kalp yetmezliği ve solunum güçlüğü şikayetleri ile hastaneye kaldırılan ünlü aktör, geçtiğimiz pazar yani 7 Haziran 2015 günü Londra'da hayata gözlerini yummuştur.

Tam ismi Christopher Frank Carandini Lee olan ünlü aktör 27 Mayıs 1922 Londra doğumludur. Bu zamana kadar yüzlerce filmde yer almış olsa da en akılda kalan karakterleri Frankenstein, Kont Drakula,Kont Dooku ve elbetteki Saruman olmuştur.
2009 yılında kendisine şövalyelik unvanı verilen Lee, film kariyerine ek olarak, ses sanatçılığı da yapmaktadır. İtalyan Power/Progresif Metal grubu Rhapsody of Fire’ın son üç albümündeki büyücü kral da dahil pek çok müzikal projede yer almış, Yüzüklerin Efendisi'ne ait bilgisayar oyunlarında ve Everquest II'deki bazı karakterleri seslendirmiştir. Alice Harikalar Diyarında adlı 2010 çıkışlı animasyonda Jabberwocky'yi ve Star Wars: Clone Wars (2008) adlı animasyonda Kont Dooku'yu seslendirmiştir.

Ünlü aktörün ölüm haberi, 50 yıldır evli olduğu eşinin isteği üzerine önce aile üyelerini bilgilendirmek amacıyla basından yaklaşık olarak 5 gün gizlenmiştir.

Sevenlerine ve tüm sinemaseverlere üzülerek duyururuz.

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder