Rampage - Büyük Yıkım [2018]

Çocukluk dönemi 80'li yıllara denk gelen ve evinde Commodore 64 veya Amiga 500 olan dönemin şanslı gençleri Rampage filmi ile yeniden o güzel günlere dönmeye hazırlanıyor. 

Neyse lafı fazla uzatmadan gelelim filmimizin konusuna. Askeri geçmişi de olan primatolog Davis Okoye ( Dwayne Johnson ) zamanının çoğunu insanlardan çok bakımını üstlendiği hayvanlar ile geçirmektedir. Kaçak avcıların elinden daha bebekken kurtardığı albino goril George ile Davis arasında da farklı bir bağ gelişmiştir. Bu sırada hayvan dna'ları üzerinde uzayda deneyler yapan Energyne şirketinin deneyleri ters gider. Deneylerin yapıldığı uzay istasyonu yok olur ve tehlikeli patojen dünyaya düşer. Patojene maruz kalan goril George hızlı bir şekilde büyümeye ve saldırganlaşmaya başlar. Araştırmalar derinleştikçe George gibi bir kaç hayvanın daha patojene maruz kaldığı ortaya çıkar. Davis, hem dostu George'u kurtarmak hem de küresel felaketin önüne geçmek için gözden düşmüş genetik bilimci Dr. Kate Caldwell ( Naomie Harris ) ile amansız bir mücadelenin içine girmek zorunda kalacaktır. 

Orijinal hikaye bulmakta zorlanan sinema sektörünün ilk başvurduğu yollardan biri de şüphesiz zamanının iyi iş çıkarmış bilgisayar oyunlarını beyazperdeye aktarmaktır. Her ne kadar bu tarz filmler beklentileri karşılamaktan uzak olsa da film yapımcılarının bundan vazgeçmeye niyeti yok gibi. İşte Rampage de maalesef bu tarz bir film. 

Hikaye olarak izleyicilerine pek bir şey sunamayan film, yine de sahip olduğu bol aksiyonu ile kendisini sıkılmadan izlettirmeyi başarıyor. Zaman zaman görsel kalite olarak sınıfta kalsa da genel olarak filmin bu açıdan da iyi bir iş çıkartmış olduğunu söyleyebilirim. Ancak devasa boyutlardaki hayvanların çevre ile olan etkileşiminin bazı sahnelerde çok daha iyi yapılabilirdi düşüncesi bende ağır basmaktadır. 

Bu tarz filmlerin artık aranan ismi olan Dwayne Johnson'ın yine tüm sevimli-sert adam görüntüsüyle, senaryo el verdiğince sağlam bir iş çıkarttığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak Dr. Caldwell'i canlandıran Naomie Harris ile aradaki sinerjinin tutmadığını, ikilinin birbirine pek yakışmadığını belirtmek isterim. 

Sonuç olarak fazla beklentiye girmeden, vakit geçirmelik izle unut tarzı bir film arıyorsanız Rampage sizler için doğru bir tercih olacaktır. Ancak izlemediğinizde fazla bir şey de kaybetmiş olmayacaksınız. Tercih sizin. 


Rampage: Büyük Yikim (2018) on IMDb

 Senaryo : 5.0
 Oyunculuk : 6.0
 Akıcılık : 7.0
 Görsel Kalite : 7.0
 Müzik : 6.0
  MAZLUM PUANI : 6.0


Oyunu merak edenler için oyun videosu da aşağıdadır. 


Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder