Tomb Raider [2018]

Lara Croft ile ilk kez 1996 yılında piyasaya sürülen Tomb Raider oyunu ile tanıştık. Aradan geçen 22 yıla ondan fazla oyun ve iki de film sığdıran Lara Croft karakteri günümüzde de popülerliğini korumaya devam ediyor. Özellikle son yıllarda çıkan Tomb Raider oyunları seriyi farklı bir noktaya getirmesi ile sinema sektörü için de yeni fikirlerin ortaya çıkmasına neden olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Zira Lara'nın gençlik yıllarına gittiğimiz oyunlardan ilham alan yeni Tomb Raider filminde de karakteri şekillendiren gençlik yıllarına konuk oluyoruz.

Neyse lafı fazla uzattık. Gelelim filmimizin konusuna. Babasının kaybolmasının üzerinden yedi yıl geçmiş olmasına rağmen Lara, hayatını bir türlü yoluna koyamamıştır. Babasının ölümünü kabullenemeyen Lara'nın karışık hayatı, babasından aldığı gizemli bir not ile daha da karışacaktır. Zira babası, bulunduğu takdirde tüm dünyayı etkileyebilecek bir antik mezarı herkesten önce bulmak ve mezarın bulunmamasını sağlamak için ortalıktan kaybolmuştur. Babasının bıraktığı notları takip eden Lara'nın yolu Japonya'ya kadar uzanır. Oradan da efsanelere konu gizemli bir adanın yoluna düşen Lara'yı ölümcül bir macera beklemektedir.

Lara Croft'un karakterini şekillendiren gençlik yıllarının anlatıldığı film, son derece sürükleyici bir hikaye üzerine inşa edilmiştir. Aralara sıkıştırılan yerinde ve dozunda aksiyonu ile film bir çırpıda geçip gitmektedir. Ki burada da aksiyon sahnelerin çok emek verilerek çekildiğini, aksiyon ve gerilimin mükemmel bir şekilde harmanlandığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak hikayenin çözüldüğü final kısmının ise yerlerde süründüğünü, filme çok fazla puan kaybettirdiğini de belirtmek isterim. Belirli bir noktaya kadar gizemini korumayı başaran bir hikayenin bu kadar kötü bir şekilde sonlandırılması maalesef filme çok puan kaybettirmektedir.



Film vizyona girmeden Alicia Vikander ile ilgili pek çok soru işareti olmasına rağmen filmi izlediğinizde tüm soru işaretlerinin olumlu yönde ortadan kalktığını göreceksiniz. Zira ünlü oyuncunun, Lara Croft karakterine çok yakıştığını ve rolünün hakkını sonuna kadar verdiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

Diğer taraftan Walton Goggins tarafından canlandırılan filmin baş kötüsü Mathias Vogel'in karakter olarak çok sığ kaldığını ve bu durumun da filmin bir diğer eksi yanı olarak karşımıza çıktığını belirtmeliyim. Her zaman söylediğim üzere bu tarz filmleri benzerlerinden bir kaç adım ileri taşıyan unsur kesinlikle filmin baş kötüsüdür. Tomb Raider filminde ise vasat bir kötü adam izlemekteyiz.

Eksisiyle artısıyla sonuç olarak izlenmeyi hak eden bir film olduğunu düşünüyorum. Boş vakitte hoşça vakit geçirmek için izlenir. İzlediğinizde de pişman olmayacağınızı düşünüyorum.



Tomb Raider (2018) on IMDb


 Senaryo : 6.0
 Oyunculuk : 7.0
 Akıcılık : 7.5
 Görsel Kalite : 8.5
 Müzik : 7.0
  MAZLUM PUANI : 7.0
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder