Dangal [2016]

Katı sosyal kuralları olan, kızların erkeklerden küçük görüldüğü bir toplumda kalıpları kıran ve kendileri gibi kızların kahramanı olan iki kız kardeşin ve onları yetiştirmek için her şeyi göze alan babalarının gerçek hikayesinin anlatıldığı Dangal'ın mutlaka izlenmesi gereken bir film olduğunu daha yazımın başında rahatlıkla söyleyebilirim.

Neyse gelelim filmimizin konusuna. Hindistan'ın ulusal güreş şampiyonu olan Mahavir Singh Phogat'ın ( Aamir Khan ) tek hayali, ülkesine uluslararası alanda da altın madalya kazandırmaktır. Ancak bu hayalini gerçekleştirememiş olsa da Mahavir vazgeçmiş değildir. Mahavir artık bir erkek çocuğu sahibi olmak ve ona tüm bildiklerini öğreterek hayalini gerçekleştirmenin planlarını kurmaktadır. Ancak Mahavir'in bir türlü erkek çocuğu olmamıştır. Önce Gheeta sonra Babita doğmuştur. Hayalleri sönmüş olan Mahavir'in sönen hayalleri kızlarının iki erkek çocuğunu evire çevire dövmesi ile yeniden yanmaya başlayacaktır. Zira hayallerin kızı erkeği yoktur ve pek tabiki de uluslararası alanda altın madalyayı kızların da kazanabileceğinin farkına varan Mahavir, artık kızlarını eğitmeye başlayacaktır. Olaylar da bu şekilde gelişip gidecektir. ( Filmin tadını kaçırmamak adına hikaye hakkında daha fazla detay vermeyeceğim )

Her filminde, ülkesinin kanayan yaralarına parmak basan ünlü oyuncu Aamir Khan, bu filmde de harikalar yaratmış durumda. Zira katı sosyal kuralları olan ülkesinde hor görülen, sadece çocuk doğurmak, ev işleri ile ilgilenip kocasına hizmet etmekle görevli olan kadınların, ne kadar değerli olduğunu ve onların da her alanda başarılı olabileceğini gözler önüne seren mükemmel bir hikaye izleyeceğinizi rahatlıkla söyleyebilirim. Başlarda hayallerini gerçekleştirmek için kızlarının fikirlerine önem vermeyen bir babanın hikayesini izliyor olsak da zamanın ilerlemesi ile birlikte hikayenin sosyal kuralları yıkan bir ailenin hikayesine evrilmesi mükemmel bir şekilde işlenmiştir. Tüm bu başarılı hikaye anlatımına ilaveten hikaye ile mükemmel şekilde uyum sağlamayı başaran müzikleri ile film harikalar yaratmıştır düşüncesindeyim.


Oyunculuk olarak Aamir Khan'ın harikalar yarattığını rahatlıkla söyleyebilirim. Film için 25 kilo alan sonrasında filmin başındaki Mahavir'in gençlik dönemlerini canlandırabilmek için aldığı kiloları veren ve bir hayli kas yapan Aamir Khan adeta canlandırdığı Mahavir karakterini yaşamıştır. Gheeta ve Babita'nın çocukluk hallerini canlandıran Zaira Wasim ve Suhani Bhatnagar'ın oyunculuklarının da çok başarılı olduğunu belirtmek isterim.

Sonuç olarak mutlaka izlenmesi gereken bir film olduğunu ve izlemediyseniz ilk fırsatta izlemeniz gerektiğini rahatlıkla söyleyebilirim. İzleyin; pişman olmazsınız. 


Dangal (2016) on IMDb



 Senaryo : 8.5
 Oyunculuk : 9.0
 Akıcılık : 8.5
 Görsel Kalite : 8.0
 Müzik : 9.5
  MAZLUM PUANI : 9
Google Plus'ta Paylaş

MazlumuGetirinBana

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder